Славен Радуновић / - ФБ
28/05/2021 u 13:05 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуновић: Кривокапићев потез штетан, непотребан и непристојан

-Кривокапић се директно умијешао у унутрашње ствари цркве и рад Светог архијерејског сабора. Урадио је нешто што се не ради и што му не припада - каже Славен Радуновић за портал Дана

Шеф клуба посланика Демократског фронта Славен Радуновић каже да су посјета премијера Кривокапића Београду и његов разговор са патријархом Порфиријем били штетни, непотребни и непристојни према Српској православној цркви.

Радуновић је у изјави за портал Дана казао да мује просто невјероватнмо да је премијер отишао у Патријаршију и саопштио да саопштава мишљење вјерујућег народа Црне Горе да епископ Јоаникије треба да буде митрополит, истовремено захтијевајући одлагање потписивања Темељног уговора за 30. октобар.

- То је такав догађај да га је тешко коменатрисати. Кривокапић се директно умијешао у унутрашње ствари цркве и рад Светог архијерејског сабора. Урадио је нешто што се не ради и што му не припада. То је огромна грешка, која ће изазвати озбиљне политиче посљедице у Црној Гори. Намјерно кажем политичке посљедице, јер је Кривокапић то урадио из политичких разлога - каже Радуновић.

Он истиче да ће премијеров наступ у Патријаршији изазвати и велика политичка помјерања у Црној Гори.

- Претјерао је. До сада смо толерисали његов однос према скупштинској већини која му је дала мандат да буде премијер. Сада је покушао да уруши и ауторитет цркве, намећући своја рјешења. Наравно за све ово он нема никакву подршку Демократског фронта - закључио је Радуновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:29