/ - Владан Раичевић
24/01/2022 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић учествовао у раду Састанка Интерпарламентарног савјета Украјина - НАТО

Интерпарламентарни савјет Украјина - НАТО започео је састанком у Сједишту НАТО, током које је модератор потпредсједник Парламентарне скупштине НАТО

Члан сталне Делегације Скупштине Црне Горе у Парламентарној скупштини НАТО Владан Раичевић, у својству члана Комитета за науку и технологију, узео је учешће у раду Састанка Интерпарламентарног савјета Украјина - НАТО (УНИЦ), реализованог 24. јануара 2022. године у Бриселу.

Интерпарламентарни савјет Украјина - НАТО започео је састанком у Сједишту НАТО, током које је модератор потпредсједник Парламентарне скупштине НАТО, Atila Mesterhazi из Мађарске, у уводној ријечи, поздравио присутне, захвалио се делегатима на присуству истакавши значај свеукупне спремности за заједнички рад, као и правовремене информисаности кроз дијељење информација и размјену мишљења на парламентарном нивоу.

Услиједио је избор копредсједавајућег Интерпарламентарног савјета (УНИЦ) којом приликом је за наведену позицију изабран кандидат Mihal Šerba из Пољске, а потом се учесницима, делегатима Парламентарне скупштине НАТО, обратио Atila Mesterhazi, потпредсједник Парламентарне скупштине НАТО, који је представио актуелне програмске активности Интерпарламентарног савјета Украјина - НАТО (УНИЦ), уз осврт на остварене резултате и пројекције за предстојећи период. Кроз дискусију која је услиједила, заједнички је констатован значај реализације УНИЦ састанака сходно агенди, континуиране сарадње на нивоу Украјина – НАТО и изналажења модалитета за њено даље унапређење.

У наставку, Oleksandr Kornienko, копредсједавајући УНИЦ-а и први Замјеник Предсједника Verkhovne Rada-e Украјине, након уводне ријечи информисао је учеснике састанка о актуелној ситуацији у Украјини.

Опширније овдје.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 19:37