Nikola Rakočević, DPS / - SKRINšOT/PRESS
31/05/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rakočević: Pozdravljamo predlog o povlačenju prinudne uprave u Šavniku

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Nikola Rakočević istakao je da crnogorska opozicija pozdravlja odluku PES-a da inicira prema Vladi ideju povlačenja prinudne uprave u Šavniku.

Kako je istakao, bez obzira na pojedinačne dobre poteze, ova parlamentarna većina pokazuje neozbiljnost i opstruira rad Skupštine u momentu kada treba da se raspravlja o setu važnih zakona za dobijanje IBAR-a - pozitivnog mišljenja Evropske komisije o vladavini prava.

Rakočević je na konferenciji za novinare istakao da što se tiče povlačenja prinudne uprave u Šavniku smatra da je to trebalo da se desi i ranije. Na taj način u potpunosti će se otkočiti rad u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu, dodaje.  

"Bez obzira na pojedine korake ka evropskoj agendi, vidimo permanentnu neozbiljnost parlamentarne većine, jer već drugi dan Skupština Crne Gore ne zasijeda zbog zakulisnih igara. Oni iza zatvorenih vrata pokušavaju da opstruiraju evropski put Crne Gore i podmeću nogu jedni drugima u času kada ovaj parlament treba da raspravlja o setu zakona važnih za dobijanje IBAR-a", rekao je Rakočević.

Rakočević: Mandić i Knežević sabotiraju članstvo Crne Gore u NATO

On je rekao da parlamentarna većina mora da bude odgovorna.  

"Pozivamo ih na odgovornost i da nakon konsultacija konačno ovakva parlamentarna većina prestane da postoji i da idemo na izbore, kako bi dobili odgovornu političku strukturu koja će znati da radi na našem evropskom putu", poručio je Rakočević.

Podsjećamo, sjednica Skupštine Crne Gore, koja je bila zakazana za danas sa početkom u 11 sati, ponovo je odložena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

13. oktobar 2024 20:35