/ - Дамир Рашкетић
27/11/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рашкетић: Барани ће знати „цијенити“ незаслужено мјесто које им намјењује актуелна Влада

Ччлан Предсједништва СДП ЦГ, казао је да риликом представљања предлога капиталног буџета за 2022. годину, покушала се, невјешто, оправдати недостатком пројеката

Дамир Рашкетић, члан Предсједништва СДП ЦГ, казао је да риликом представљања предлога капиталног буџета за 2022. годину, очигледна недосљедност и селективност у расподјели новца свих грађана Црне Горе, "покушала се, невјешто, оправдати недостатком пројеката или констатацијом да поједине локалне самоуправе не знају да кандидују или ураде ваљане пројекте.

- Вјероватно, најочитији примјер селективности је однос према највећем граду на црногорском приморју, гдје су улагања капиталног буџета по глави становника убједљиво најмања, односно нешто око 51 еура, док је у неким другим срединама тај просјек и преко хиљаду еура. Грађани Бара ће свакако  знати да, по заслугама, одговоре на незаслужено мјесто које им је намијенила актуелна Влада.  Да се не ради о недостатку адекватних пројеката, већ су разлози друге природе, врло јасно се види, и по неоправдано ниском износу средстава за реконструкцију сада већ и формално регионалног пута Р 29 (Волујица – Каменички Мост – Круте). Несхватљиво је да пројекат, који је по свим параметрима спреман  за реализацију, узимајући у обзир да је израђен главни пројекат, који је ревидован, овјерен елаборат о експропријацији и о истом власници земљишта у редовном поступку информисани, добије подршку од свега 500. 000 еура. Недовољно за један километар од укупно 14 км планиране трасе- навео је он.

Како је навео, тим прије, јер је сада већ давне 2015. године за исту намјену било планирано 1,5 милиона еура.

- У међувремену је пут прекатегорисан из локалног у регионални,  израђен је и ревидован главни пројекат, па више нема, иако их истини за вољу, никад није ни било, ни формалних препрека за реализацију овог инфраструктурног пројекта. Социјалдемократска партија Црне Горе (СДП) ће свакако у Скупштини ЦГ амандмански дјеловати на предложени текст Закона буџету за 2022. годину и, између осталог, тражити да износ средстава за ову намјену буде увећан бар до оног нивоа, колико је било планирано 2015. године- истакоа је он, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:03