DANILO ŠARANOVIĆ - FOTO: MUP / - DANILO ŠARANOVIĆ - FOTO: MUP
21/12/2023 u 18:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šaranović: Pripremiću predlog za razrešenje Brđanina

Na Odboru za bezbjednost danas nije usvojen izvještaj o radu policije u 2022. godini

Ministar unutrašnjih poslovao Danilo Šaranović saopštio je da će pripremiti predlog za razrešenje Direktora Uprave policije Zorana Brđanina kako bi ga dostavio vladi i nadležnim komisijama.

On je naveo da je taj korak najavio još prije deset dana.

- Prije desetak dana sam, uz duboko poštovanje institucionalnog integriteta države, najavio važan korak u pravcu očuvanja reda i pravde unutar našeg sistema. Kao jedan od onih koji je u obavezi da čuva javni interes, obavijestio sam javnost da ću, ukoliko nadležni skupštinski odbor izrazi negativan stav prema izvještajima o radu Uprave policije za vrijeme mandata gospodina Brđanina, ili bilo kog drugog direktora, postupiti u skladu sa članom 16 stav 3 Zakona o unutrašnjim poslovima. Ovaj korak nije samo proceduralni akt, već odraz naše posvećenosti vladavini prava i nepristrasnosti - ističe ministar.

S obzirom na značaj ovog pitanja, čekam izvještaj Odbora za bezbjednost i odbranu o ishodu današnje sjednice. Odluke donesene na ovoj sjednici će biti osnova za dalje postupanje u potpunosti u skladu sa zakonom i procedurama naše države. Pripremiću predlog za razrješenje i dostaviću ga Vladi i nadležnim komisijama, s punom svijesti o težini i odgovornosti koju ovaj čin nosi, navedeno je u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Svjedoci smo trenutka u kojem se jasno pokazuje da je došlo vrijeme kada se sudske presude, odluke Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela ne samo izriču i donose, već se aktivno uvažavaju i poštuju. Prošlo je doba kada je samovolja bila praksa. Ovo je vrijeme u kojem se institucionalni integritet, transparentnost postupanja i poštovanje zakona stavljaju na prvo mjesto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 10:11