Данило Шарановић / Фото: ДЦГ
20/06/2022 u 15:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шарановић тврди да га је полиција претресала на граници са Србијом: Ово је примитивизам

Преживио сам детаљно престресање као да сам у најмању руку шеф неке европске криминалне групе, казао је он

Посланик Демократа Данило Шарановић тврди дага је полиција претресла при изласку из Србије са породицом у присуству његовог двогодишњег дјетета.

Шарановић тврди да је преживио дуже задржавање и детаљно престресање као да је, како је казао, "у најмању руку шеф неке европске криминалне групе".

- Док Маровићи уживају по Београду, ми који у животу нијесмо имали практично ни саобраћајни прекрашај преживљавамо овакво малтретирање. И не само ми, већ и чланови наших породица, па и наша дјеца.  И да одмах разјаснимо с обзиром да се овакво поступање често у јавности везује за Сребреницу. Не, драга господо. Чуо сам да је у протеклим мјесецима и посланик Марко Милачић, који није гласао за предметну Резолуцију, дуже задржаван неколико пута приликом преласка границе са Србијом. Вјероватно зато што је бранио изборну вољу од 30. августа и супростављао се рушењу Владе и побједничке парламентарне већине. Значи, очито имамо нови критеријум у налету невиђеног примитивизма према црногорским посланицима који су бранили и бране изборну вољу- казао је он. 

Како је додао, премијер Дритан Абазовић редовно гостује по Србији без било каквих сметњи и задржавања на граници.

- Видимо, наравно, и како нова нелегитимна Влада кадрове ДФ-а бира на високе позиције. Него, да видимо хоће ли за неколико дана премијера нелегитимне Владе претресати приликом доласка у Београд, хоће ли га дочекати министар пољопривреде у фармеркама, као и да ли ће након те посјете Маровићи коначно доћи у Црну Гору а иживљавање над црногорским посланицима престати? Одговори су вам већ сада јасни. Погледајте фотографије данашњег догађаја и просудите сами да ли су на овакав начин претресани чланови организоване криминалне групе Вељко Беливук и Марко Миљковић, за које је Зоран Лазовић - штићено лице највишег ранга од стране садашње власти тврдио да нијесу било каква опасност по ЦГ приликом скидања забране њиховог уласка, а утврђено је да су мјесцима прије тога касапили људе по Црној Гори? Сваким даном очито постаје јасније како је рушена и срушена побједничка власт, а изабрана губитничка и ко су били налогодавци, извршиоци и кумови тих процеса. Вјероватно је овакав примитивизам на који Црна Гора није узвратила реципрочном мјером ни након годину дана надајући се да ће престати, најбоља слика искрености у причи о помирењу, регионалној сарадњи, регионалним иницијативама и европским вриједностима- закључио је Шарановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 04:58