Кнежевић / Фото: Срђан Бољевић
18/07/2021 u 16:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак код Даниловића сјутра; Кнежевић: Несхватљиво је да Демократе не подрже Лекића

А са којим су били у коалицији на изборима 30. августа, подсјећа један од лидера ДФ-а

На састанку, који сјутра организује функционер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић, странке парламентарне већине покушаће да дођу до договора за рјешење актуелне кризе власти.

Даниловић сматра да је, имајући у виду изјашњења колега, ближе и реалније позабавити се реконструкцијом у ресорима који у претходном периоду нису испунили задатке.

image

Даниловић

Фото: Приватна архива

У владајућим странкама на истим позицијама - ДФ ће поново инсистирати на новој Влади, спреман да подржи Миодрага Лекића за премијера.

Смјена премијера значила би пад Владе, зато је рјешење реконструкција, понављају Демократе.

- Наш предлог је великодишан и конструктиван. Без обзира што представљамо већину у парламентарној већини, спремни смо да подржимо Лекића из коалиције “Мир је наша нација” за премијера. Потпуно ми је несхватљиво да колеге из Демократске Црне Горе не желе да подрже колегу са којим су били у коалицији на изборима 30. августа- казао је Радију Црне Горе један од лидера ДФ-а Милан Kнежевић.

Демократе поручују да би смјена премијера значила пад Владе.

- Сматрамо да у овом мандату не треба да дође до пада Владе. Сматрамо да је рјешење оснаживање, реконструкција Владе, наравно, искључиво уз сагласност предсједника Владе, Здравка Kривокапића - навео је посланик Демократа Драган Kраповић.

Kривокапић или Лекић за СНП је небитно. Важно је, истакао је лидер странке Владимир Јоковић, постизање договора. Kључни услов је, сматра, поштовање споразума потписаног 8.септембра.

- Ако је ДФ предложио господина Лекића, а то жели прихватити коалиција “Мир је наша нација”, ми се слажемо. Међутим, наш кључни захтјев је да испоштујемо оно што смо се договорили. Јер ако не испоштујемо оно што смо се договорили, како можемо вјеровати у будуће договоре - рекао је Јоковић.

На поштовању споразума инсистира и УРА.

- Ако било ко од чланова парламентарне већине није на позицијама споразума од 8. септембра, ми не можемо бити дио било каквих даљих комбинација. Kад то ставимо ад акта, онда можемо разговарати о другим модалитетима - рекао је посланик Милош Kонатар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:45