Ђорђе Радуловић / - DUSKO MILJANIC /МВП
23/06/2021 u 07:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак министара вањских послова Централно-европске инициjативе

Састанак ће, како се наводи, отворити министар вањских послова Ђорђе Радуловић, а присуствоваће шефови дипломатиjа и високи представници држава чланица ЦЕИ, Секретариjата ЦЕИ и међународних организациjа

Састанак министара вањских послова у оквиру црногорског предсjедавања Централно-европском инициjативом (ЦЕИ) биће одржан данас у формату видео-конференциjе, саопштено jе из Министарства вањских послова (МВП).

Из тог владиног ресора казали су да ће фокус бити на политици проширења Европске униjе (ЕУ), сарадњи са земљама Источног партнерства, као и социо-економском опоравку региона од пандемиjе.

Састанак ће, како се наводи, отворити министар вањских послова Ђорђе Радуловић, а присуствоваће шефови дипломатиjа и високи представници држава чланица ЦЕИ, Секретариjата ЦЕИ и међународних организациjа.

- Учесници ће размиjенити мишљења о значаjу регионалне сарадње и улози регионалних механизама у подстицању европске перспективе земалjа Западног Балкана и стварању бољих предуслова за одрживи опоравак региона - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:00