фото: Срђан Бољевић / - фото: Срђан Бољевић
16/03/2022 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Састанак УРА и опозиције у Хилтону: Стигли Ђукановић и Абазовић

Састанку присуствују представници, опозиције, мањинских партија, ДПС-а као и мањинских партија

Грађански покрет УРА и партије опозиције састају се данас у 14 сати у хотелу "Хилтон" гдје разговарају о мањинској влади.

На састанак у 14 сати стигао је и мандатар Дритан Абазовић. Састанку присуствују представници ДПС-а као и мањинских партија.

Око 14:30 сати стигао је и предсједник ДПС-а Мило Ђукановић.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

На састанак су стигли Адријан Вуксановић из Хрватске грађанске иницијативе, Зоран Микић из УРА, Александар Богдановић из ДПС-а, Андрија Поповић из Либералне партије, Мехмет Зенка из ДУА, Дамир Шеховић из СД-а...Дошли су и предсједник СДП-а Рашко Коњевић, Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, Албанске алтернативе Ник Ђењошај, Генци Ниманбегу из ФОРЦА као и Фатмир Ђека из Демократске партије.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

Како је раније писао ДАН, мандатар за састав 43. (мањинске) Владе Црне Горе Дритан Абазовић завршио је разговоре са конституентима будуће извршне власти и највјероватније ће у петак саопштити јавности имена министара и потпредсједника.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић
image

Ник Ђељошај

- фото: Срђан Бољевић

Иначе, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио да је повјеравање мандата Абазовићу да формира владу Црне Горе доказ еманципације Црне Горе, али и да и даље постоји услов за подршку мањинској влади.

image

фото: Срђан Бољевић

- фото: Срђан Бољевић

У партијама које ће бити у Влади нико није био спреман да говори о персоналним рјешењима, али јена конвенцији коалиције "За нови почетак" у Улцињу саопштено да ће Фатмир Ђека бити министар људских и мањинских права.

Већ је извјесно да ће Социјалистичка народна партија добити шест министарских мјеста, колико ће добити и ГП УРА, док ће мањинске партије добити четири министарства. Два министарска мјеста покриваће независни експерти, од којих је један до сада у политичким кулоарима фигурирао као готово сигуран – Александар Дамјановић.

Влада ће имати министарства правде, економије, вањских послова, европских интеграција, пољопривреде, туризма, финансија, одбране, здравља, рада и социјалног старања, просвјете, спорта и младих, саобраћаја, енергетике, науке и културе, јавне управе и екологије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:26