Фото: ДПС
11/07/2021 u 10:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјет младих ДПС: Чуваћемо сјећање на жртве геноцида у Сребреници

Интезивно ћемо се супротстављати најезди сваке идеологије која је унесрећила балканско подручје, поручују из ДПС-а

Центар за постконфликтна истраживања у сарадњи са Меморијалним центром Сребреница организовао је љетњу школу за младе. Школу, која је окупила младе људе из региона, али и из земаља Европе и свијета, похађале су чланице Савјета младих Демократске партије социјалиста Црне Горе Амина Брахић и Самра Аљкановић. 

-Наше представнице су кроз седмодневна предавања еминентних стручњака, који говоре о геноциду, али и превенцији, болном сјећању на жртве, као и путу до правде, имале прилику да прошире већ стечена знања, али и да активно учествују у радионицама на којима су заступале ставове цјелокупног Савјета младих о најмонструознијем чину који се не заборавља-наводе из ДПС-а.

Савјет младих Демократске партије социјалиста Црне Горе, додају,  поносан је јер Амина и Самра данас присуствују комеморацији у Сребреници и јер ће се у име свих нас поклонити жртвама најнемилосрднијег чињења које је записано најцрњим словима на страницама историје. 

-Чуваћемо сјећање на жртве геноцида у Сребреници уз јасну поруку да се овакав незапамћени злочин више не смије поновити. Интезивно ћемо се супротстављати најезди сваке идеологије која је унесрећила балканско подручје, али и учествовати у сваком дијалогу у оквиру којег ћемо увијек наглашавати да се у ране не смије дирати и да је храброст суочити се са прошлошћу јер једино тада можемо будућности погледати у очи.  На крају, поручујемо да изношење става о геноциду није питање политичке дужности, већ одраз оног људског у нама, те да уз најстрашнију осуду истог указујемо на то да ће Босна и Херцеговина у нама имати искреног пријатеља, а породице жртава вјечитог савезника у борби за правду-саопштио је Савјет младих ДПС Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:58