Dragoslav Šćekić / - FOTO. MINISTARSTVO SPORTA
25/10/2024 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šćekić očekuje podršku parlamenta: Srpski da bude službeni jezik, Đeljošaj da spusti loptu

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Vlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić kazao je da očekuje dvotrećinsku podršku u parlamentu za izmjene Ustava kojima bi srpski jezik bio proglašen službenim.

- Nedvosmisleno smatram da srpski jezik treba da bude službeni, ako poštujemo građane svoje države i njihove potrebe. Isto bih rekao da je u pitanju bilo koji drugi narod. Smatram da svi subjekti koji poštuju osjećanja svojih građana i broj u kojem su se izjasnili, moraju dati podršku. Ako se partije izjašnjavaju kao građanske, moraju uvažiti tu činjenicu - rekao je Šćekić u “Bojama jutra” na TV Vijesti.

Kaže da lider Albanskog foruma, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj ima pravo da se bori za prava svog naroda i da je to normalno, ali da mora uvažiti i prava svih ostalih naroda, “ako želi da se ponaša realno i odgovorno prema ostalim stanovnicima Crne Gore”.

Đeljošaj je prije dva dana rekao da bi pokušaji da se promijeni nacionalna struktura Crne Gore naišli na “žestok odgovor”.

- Smatram da su ove izjave malo grube, sebične i pozivam kolegu da u tom pravcu ipak malo ‘spusti loptu’. Ne govorim o njegovom odnosu prema određenim političkim subjektima, već generalno o odnosu prema određenom narodu, u ovom slučaju prema građanima koji se izjašnjavaju kao Srbi, a i onim drugima koji se ne izjašnjavaju tako, a govore srpskim jezikom. Nije u redu da se borimo za svoja prava, a uskraćujemo ih drugima - rekao je Šćekić.

Đeljošaj nazvao Mandića prevarantom i političkom prošlošću

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 10:11