Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић / - Министарство
17/07/2021 u 13:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Боровинић Боjовић да преузме одговорност и поднесе оставку због неистина

Сада jе већ сасвим jасно да jе комплетна ова фарса рађена у циљу прикривања чињеница неразумног кашњења набавке и почетка вакцинациjе, наводе из СД-а

Након више од пола године стављена jе фарса на политички монтиране оптужбе на рачун бившег министра здравља Кенана Храповића од стране актуелне министарке Jелене Боровинић Боjовић, саопштиле су Социjалдемократе (СД) и поручиле да министарка преузме одговорност и поднесе оставку због неистина.

Према њиховим риjечима рад специjалног тужиоца у овом случаjу, гдjе jе утврђено да jе до застоjа у преговорима око набавке вакцина дошло због озбиљних пропуста бившег министра Храповић, окончан jе закључком да нема основа за кривично гоњење.

– Сада jе већ сасвим jасно да jе комплетна ова фарса рађена у циљу прикривања чињеница неразумног кашњења набавке и почетка вакцинациjе, као и податка да jе ревакцинисано мање од 1/4 укупног становништва – наводе из СД-а.

Истичу да jе Боровинић Боjовић вjероватно, проциjенила да jе политички опортуно своjу неспособност свалити на претходника, али све то jе, срећом, било кратког виjека.

– Сада jоj остављамо да jавности обjасни чиjа jе заправо одговорност у питању. Сходно наведеном, од министарке здравља очекуjемо да преузме одговорност и поднесе оставку због манипулациjа око набавке вакцина и неоснованог оптуживања претходника како би се прикрила неспособност нове власт. Од министарке, свакако, очекуjемо и jавно извињење због тога што се, на осjетљивоj теми као што jе здравље грађана, политикантски поигравала са њиховим емоциjама – закључуjу из СД-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:33