/ Ђорђе Радуловић
21/09/2021 u 16:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Документ МВП-а обилује неистинама

Из те партије су казали да је недопустиво такво дјеловање институције којим се

Документ који је Министарство вањских послова упутило црногорским дипломатско-конзуларним представништвима обилује неистинама и представља срамоту за Црну Гору, због чега би ресорни министар Ђорђе Радуловић морао да размисли о подношењу оставке, саопштиле су Социјалдемократе.

Из те партије су казали да је недопустиво такво дјеловање институције којим се, како су навели, подметањем неистина покушава политички профитирати у одређеним круговима, а створити одређена негативна слика о опозиционим политичким субјектима и предсједнику државе.

Из СД-а су рекли да разумију да су у Влади свјесни да је десант на Цетиње нешто што нико рационалан и добронамјеран не би могао да оправда и прихвати, али да злоупотребу државних институција у тим покушајима нијесу очекивали.

- У том документу, МВП, на начин на који би им позавидјели и најгори таблоиди, грађане који су мирно протестовали карактерише као екстремне демонстранте који су нападали полицију, одговорност за догађаје покушао пребацити на опозицију и предсједника државе, а једино су Влада и припадници полиције, који су брутално ударили на мирно окупљене грађане, били у праву- каже се у саопштењу.

Из СД-а су казали да је Радуловић црногорске дипломатско-конзуларне представнике “на најгори могући начин покушао поставити за саучеснике у функционисању његове фабрике лажи”.

- Но, срећа је па сви имамо очи и што је већина догађаја забиљежена камерама и фотоапаратима. То је, министре Радуловићу, истина коју не можете сакрити- наводи се у саопштењу.

Из СД-а су казали да би Радуловић већ данас, “због скандала који је припремио”, требало да поднесе оставку на функцију коју обавља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:54