Ulcinj / Portal UL info
09/05/2024 u 08:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SD i SDP: Parlamentarna većina u Ulcinju više ne postoji, zajedno ćemo donijeti odluku o narednim koracima

Kao konstituenti parlamentarne većine, a povodom aktuelne političke situacije u opštini Ulcinj, sa žaljenjem konstatujemo da vlast konstituisana nakon izbora u martu 2022. godine više ne postoji, kazali su Ćazim Hodžić, predsjednik Opštinskog odbora SD Ulcinj, i Naser Resulbegović, predsjednik Opštinskog odbora SDP Ulcinj.

- Ističemo da naše dvije partije nijednim svojim postupkom nijesu doprinijele ovakvom epilogu već su naprotiv učinile sve da do njega ne dođe, prije svega imajući u vidu interese građana Ulcinja - navodi se u zajedničkom saopštenju.

Smatraju da je bilo u interesu građana Ulcinja da vlast koja je funkcionisala uspješno, čemu su i njihove dvije partije i njihovi kadrovi dali važan doprinos, nastavi da funkcioniše, u svemu poštujući koalicioni sporazum  postignut nakon izbora.

- Pitanje je za druge subjekte zbog čega su se opredijelili za ovakav rasplet događaja, umjesto da kao odgovorni subjekti traže načine da rješavaju probleme ukoliko ih je bilo, u skladu sa demokratskim principima i dijalogom na šta smo se uostalom obavezali i koalicionim sporazumima i na šta su naše dvije partije uporno pozivale - navode iz OO SD i SDP-a.

Milatović: Ulcinj nije samo kulturno i istorijsko blago Crne Gore, već i najupečatljiviji ukras Jadrana

Naglašavaju da građani Ulcinja nijesu zaslužili da se na ovakav način kreira politička kriza u gradu i to uoči turističke sezone i sigurno smo da će znati da cijene odgovornost svakog od političkih aktera.

- Imajući sve ovo u vidu, i činjenicu da je parlamentarne većina prestala da postoji, obavještavamo javnost da će naše dvije partije u narednim danima zajedno donijeti odluku o daljem političkom djelovanju, vodeći se prvenstveno interesima građana Ulcinja koji zaslužuju stabilnu vlast i stabilnu političku situaciju posebno u susret predstojeće turističke sezone - saopštili su Hodžić i Resulbegović u ime svojih opštinskih odbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 23:44