фото сд / - фото сд
30/09/2021 u 21:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Или смијените Братићеву или признајте да овдје више закони не важе

- Како је ријеч о особи која је од поцетка свог мандата симбол национализма, острашћености, неумјерености у јавном дискурсу, те реваншизма према свима који јој нијесу по вољи, овај јавани позив на кршење закона је само кап у препуној чаши, додају они.

Позивамо премијера Кривокапића али и све грађанске конституенте власти да најзад иницирају смјену Весне Братић, која је још једном, ниподаштавајући јавно инспекцијски налаз, показала да за "жену четника" закони не важе, поручиле су Социјалдемократе.

 - Наиме, на јасан захтјев инспекције у вези са которском гимназијом, Весна Братић одговара: "Просвјетни инспектор не може да тражи уклањање слика из школа". Проблематична министарка дакле себи још једном јавно задаје улогу врховног арбитра који, са прстом на челу, непристојно и прије свега незаконито, учи инспекцију шта је њихов посао - додају они.

Како истичу, овакав надахнути отпор код министарке може произаћи само из једног: онога што она сматра одбраном СПЦ, чак и у случајевима, попут овог, који нема везе са нападима на СПЦ већ примјеном закона.

 - Како је ријеч о особи која је од поцетка свог мандата симбол национализма, острашћености, неумјерености у јавном дискурсу, те реваншизма према свима који јој нијесу по вољи, овај јавани позив на кршење закона је само кап у препуној чаши. Која ће, ако је УРА попије заједно са Кривокапићем, бити један од посљедњих доказа да живимо у земљи освете и безвлашћа, чији је најистакнутији представник управо поменута министарка - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:41