ПАРТИЈА Социјалдемократе / - фото: СД
01/10/2021 u 10:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД: Како jе Братићева смиjенила директоре кад тек сад скупља "доказе"?

Катастрофална поступања овог Министарства, недостатак проjеката, реваншистичке смjене, а сад и губљење компаса у званичноj комуникациjи, показуjе да Братићева више нема шта да ради у овом изузетно важном министарству, наводе из СД-а

Jуче jе црногорска jавност имала прилику да се упозна са срамним дописом у коjем министарство  Весне Братић званично моли садашње директоре школа да ископаjу што више "прљавог веша" претходних директора, коjе jе она разриjешла и коjи су због тога тужили државу. И мада се чини да jе овдjе наjвећи скандал то што jе некоме у Министарству пало на памет да то стави у званичан допис, ипак jе овдjе наjвећи проблем то што министарка тек сад тражи доказе за оне коjе jе већ смиjенила! – наводе из Социјалдемократа.

– Наиме како наводе, у допису се траже: извjештаjи о раду претходних директора школа за прошлу годину; записници о контроли школа од стране инспекциjа (истих оних инспекциjа за коjе jе jуче министарка позвала да се, у случаjу которске гимназиjе коjи њоj ниjе ишао наруку, игноришу); подаци о евентуалним неправилностима приликом запошљавања као и друге неправилности; информациjе о благовременом и тачном уношењу података у информациони систем (jер jе то jедан од законских основа за смjену), те статут школе и друга општа акта. Како дакле Весна Братић НИШТА од кључне документациjе ниjе имала кад jе смjењивала 200 директора, већ jе сад тражи, то jе краjњи доказ да су исти смиjењени буквално само у оквиру политичког реваншзма!

На краjу, Весна Братић, заштитница државног буџета, биће лично одговорна за хиљаде, ако не и стотине хиљада штете за државни буџет, кад почне да губи све тужбе бивших директора за ничим поткриjепљене и доказане смjене – додају у саопштењу.

Катастрофална поступања овог Министарства, недостатак визиjе и проjеката, реваншистичке смjене, а сад и губљење компаса у званичноj комуникациjи, показуjе да Братићева више нема шта да ради у овом изузетно важном министарству, те да jе она, без сумње, наjслабиjа карика ове, и онако монументално лоше владе. Мало ли jе? – закључују из САД-а у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:42