Братић / Фото: Иван Петровић Ипе
16/11/2021 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД тврди да Братићка није умјела да одговори Шеховићу у Скупштини

Братић је без ичије помоћи себе означила као радикалног екстремисту и увјерени смо да као таква неће још дуго бити на тој позицији, наводе из ове опозиционе партије

Опозициона партија Социјалдемократе поручили су данас министарки просвјете Весни Братић да не користи институцију Министарства за, како тврде, " накнадне личне обрачуне" са потпредсједником СД-а и бившим министром Дамиром Шеховићем.

(ВИДЕО) Јановић: Спортисти представљају ЦГ боље него сви ви; Братић: Не постоји ратни злочинац који је нанио зло држави као што је Шеховић

Они наводе да му Братић "у бијесу није могла, нити умјела да одговори у Скупштини".

- Да су госпођи Братић увијек потребна накнадна саопштења, говори и чињеница да је чак четири пута побјегла од Одбора за просвјету којим руководи Шеховић, да би се накнадно огласила тим поводом. Стога прије свега искрено жалимо што имамо министарку просвјете без личне храбрости, знања и интегритета да цивилизовано сучели аргументе, умјесто што из мрака канцеларије лични гнијев и фрустрацију прелива у саопштења. Жалимо потом и што смо подвргнути мучењу читања саопштења о просвећености и критичкој мисли што долазе од особе која је о јаду забавила Црну Гору, а регион добрано насмијала, својим вербалним и писаним  шовинистичко-националистичким испадима. Исто као што жалимо што слушамо особу која је десетковала читаву просвјету на (једно)националној и политичкој основи како прича о "запошљавању партијских апаратчика", те која прича о "подизању културног нивоа" док јој институције културе воде чланови елстремне групације Двери из Србије. Госпођа Братић је без ичије помоћи себе означила као радикалног екстремисту, недостојног било какве јавне функције, и увјерени смо да као таква неће још дуго бити на тој позицији. Но ипак не можемо да не жалимо што смо  морали, макар и кратко, да имамо једну Весну Братић и оне који јој пишу саопштења, да бисмо схватили величину вриједносне и цивилизацијске пропасти у коју нас је све заједно ова Влада увукла. Управо због непоштовања црногорског народа и државе која је примила у своје окриље, Братић је од премијера награђена приликом да своје шовинистичке, антицрногорске ставове претвара у званичну државну политику- тврде из Социјалдемократа. 

Подсјетимо, Братић је данас на сједници Скупштине казала да "не постоји ратни злочинац који је нанио толико зло Црној Гори као што је то урадио Шеховић и његов СД". 

Шеховић јој је на то одговорио да након данашњег излагања министарке, Црна Гора има још један медицински феномен, поред премијера Здравка Кривокапића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:19