SDP Tivat / - SDP
07/09/2021 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Полицајац желио да онеспособи Кривокапића

СДП позива Савjет да утврди идентитет командира коjи jе у том временском периоду руководио полициjском поврjеђивању почасног предсjедника СДП-а

Социjалдемократска партиjе упутила jе Савjету за грађанску контролу рада полициjе приjаву због наношења тjелесне повреде почасном предсjеднику СДП и бившем предсjеднику Скупштине и Парламентарне Скупштине ОЕБС-а Ранку Кривокапићу, током протеста на Цетињу 5.септембра 2021.године.

У приjави се наводи да се Ранко Кривокапић, 05. септембра 2021.г. послиjе 06:00х,  налазио са мањом групом протестаната на Тргу Краља Николе на Цетињу, а да jе у том периоду, на истом мjесту, десетак протестаната сjедело jе на столицама из оближњег кафића на удаљености преко 15м од првог кордона полициjе коjи jе броjао преко 40 припадника полициjе.

Како се наводи у саопштењу СДП-а, у jедном тренутку, у средини кордона поjавио се полицаjац коjи jе у руци држао наjмањи мегафон коjи jе Кривокапић до тада видио, иако jе био учесник на десетине протеста у Црноj Гори и Србиjи. Очигледно jе да се радило о командиру кордона коjи jе стаjао на Тргу Краља Николе. Подигао jе и нешто рекао у таj мини мегафон из коjег се ништа ниjе чуло. Одмах по том чину, таj полицаjац извукао jе осигурач из шок бомбе, и истом гађао Кривокапића коjом приликом jе задобио лакше тjелесне повреде у приjедjелу десне и лиjеве ноге, наводи се у приjави.

У приjави се наводи да jе jасно прописано да се та експлозивна средства бацаjу на земљу, а не на главу и тиjело поjединца, додају из СДП-а.

– Немамо дилему да jе поменути полицаjац препознао бившег предсjедника Скупштине Црне Горе и да jе његова намjера била усмjерена да га траjно онеспособи. Познато jе да таквом употребом шок бомбе према глави мете, могу наступити и смртне посиjедице, додају у саопштењу.

СДП закључуjе да се у складу са свим претходно наведеним, позива Савjет да утврди идентитет командира коjи jе у том временском периоду руководио полициjском поврjеђивању почасног предсjедника СДП-а,  прекорачењу овлашћења и употреби прекомjерне силе.  У супротном, то ће се сматрати актом терора власти према свом децениjском политичком противнику, односно акту коjи jе био политички мотивисан, закљчују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 12:09