Бојанић  / Фото: Срђан Бољевић
13/06/2021 u 11:18 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

СДП тражи саслушање Бојанића: И ДПС је хтио да прода ЕПЦГ, па смо их зауставили

Очекују да Кривокапић иницира разрјешење представника Владе у Одбору директора ЕПЦГ

Социјалдемократска партија (СДП) саопштила је да ће иницирати контролно саслушање министра капиталних инвестиција Младена Бојанића и предсједника УО ЕПЦГ Милутина Ђукановића, поводом тврдњи предсједника Владе Здравка Кривокапића да има информације да је припремана продаја ЕПЦГ.

Како су навели, уколико информације са саслушања потврде тврдње премијера предложиће Резолуцију о заштити државних интереса у ЕПЦГ.

Они тврде да је кадровска рјешења у ЕПЦГ Кривокапић оцијенио ријечју - “катастрофа”.

- Ђукановић се састајао са потпредсједницом Владе и министарком рударства и енергетике Србије Зораном Михајловић, што премијер види као потврду његових сумњи да се припрема продаја ЕПЦГ, што како каже жели зауставити. У ТВ интервјуу, премијер је саопштио: “Kада сам чуо да ће због већине чланова Одбора директора постојати потенцијална опасност да се можда прода Електропривреда, тада сам реаговао. Kако не би могли активисти политички, који су данас дочекани од стране појединих министара. Већ сам упозорио одређене Владе да не могу да преговарају са предсједницима Одбора директора. То је недопустиво”. Јавно препуцавање и оптуживање за изношење неистина између предсједника Владе и њених чланова или представника постају свакодневна појава. Ипак, значај сумњи које су изнијете, као и чињеница да долазе са институционално најмоћније позиције обавезују да буду провјерене и евентуална таква намјера на вријеме заустављена- додају из СДП-а. 

Они очекују да ће Кривокапић иницирати разрјешење представника Владе у Одбору директора ЕПЦГ, које сумњичи да раде за интересе Србије, а против интереса Црне Горе коју формално представљају.

- И ДПС је имао намјеру приватизовати ЕПЦГ, што је СДП једном зауставио. Надамо се и да је одлазак у опозицију и све што се догађа и ДПС увјерило у исправност политике СДП-а, односно очување стратешких компанија у државном власништву, што је и потврду добило и кроз остваривање 100 милиона еура профита ове групације у протекле три године- поручују из СДП-а. 

Izdvojeno

01. avgust 2021 07:58