Социјалдемократска партија, Петар Оџић / - фото: СДП
25/05/2021 u 16:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП: Тражимо да минимална зарада буде на нивоу 50 одсто просjечне зараде

Тиме би се истовремено значаjно повећала минимална зарада са садашњих 222 на 260 еура, али омогућили услови да она настави раст и у наредном периоду, казао је Оџић

Посланички клуб Социjалдемократске партиjе предао jе амандман на предлог Закона о раду, коjи jе владаjућа већина ставила у процедуру. СДП се у дужем временском периоду залаже за повећање минималне зараде, уз истовремено пореско растерећење привредника, наводи се у саопштењу Социјалдемократске партије Црне Горе.

– Наш амандман jе идентичан предлогу Закона коjи имамо у процедури, а коjим тражимо да минимална зарада буде на нивоу 50% просjечне зараде. Тиме би се истовремено значаjно повећала минимална зарада са садашњих 222 на 260 еура, али омогућили услови да она настави раст и у наредном периоду. Како зараду испод 250 еура прима преко 70.000 радника у Црноj Гори, самим повећањем минималне зараде по нашем моделу, повећаће се и износ просjечне зараде – казао је члан предсједништва СДП Петар Оџић. 

Наравно, уз све ово jе потребно увести смањење оптерећења на зараде, коjе су сада 64% на нето зараду а jедни су од наjвећих у региону.

Тиме би се створили услови за даље инвестициjе, али и могућност за даље повећање зарада. Сматрамо да наш амандман на предложени закон представља значаjно побољшање коjе ће омогућити већа примања за огроман броj црногорских радника, нарочито за оне са наjмањим примањима, закључио је Оџић у саоптењу.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 16:20