/ - FOTO: PES
30/11/2023 u 12:06 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: Da se URA pitala imali bismo bojkot i neuspješan popis

Građani će biti relaksirani, jer poslije popisa, fokus će biti na socio-ekonomske teme i reforme koje će ubrzati naš put u EU, zaključuje on

Armen Šehović, poslanika PES-a u Skupštini Crne Gore, saopštio je da umjesto da podrže inkluzivan pristup nove 44. Vlade, funkcioneri iz URA zbog žala gubitka privilegija i nemogućnosti da troše ogromna sredstva građana na službena putovanja, sada promovišu interes njihovih kolega iz opozicije da popis ne uspije.

- Od početka 43. Vlada kada je URA i njen lider promovisao inkluzivnost i relaksiranost došli smo do toga da ova partija zbog isključivosti i populističke destrukcije ugrozi i usješnost popisa. Da se URA pitala imali bismo bojkot, a time i neuspješan popis, što je nekima i bio cilj od samog početka. Dogovor koji je postignut je poraz upravo destruktivnih elemenata, koji više nisu u poziciji da dižu tenzije, ometaju sprovođenje popisa i na kraju osporavaju rezultat - navodi u saopštenju.

Dodaje da konstruktivnim pristupom će i ubuduće rješavati sve nagomilane probleme, a i deblokirati pravosudne institicije, što URA nije uspjela u prethodnom periodu dok je vodila procese.

- Građani će biti relaksirani, jer poslije popisa, fokus će biti na socio-ekonomske teme i reforme koje će ubrzati naš put u EU - zaključuje on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
URABOJKOTPOPIS
01. maj 2024 01:29