Damir Šehović / foto: SD
22/07/2024 u 21:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Šehović: Bošnjački narod zatečen odlukom BS, SD zbog funkcija neće prodavati državu

Predsjednik SDCG Damira Šehovića kazao je da je odluka Bošnjačke stranke da uđe u vladu sa najekstremnijim retrogradnim političkim strukturama, prepoznatim nerijetko i po šovinističkom, anticivilizacijskom, nije odluka bošnjačkog naroda.

- Političko partnerstvo i sklapanje koalicije sa onima koji slave osuđene ratne zločinace, afirmišu četničko a relativizuju antifašističko i multietničko nasljeđe, te ruše dobrosusjedske odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, za ubjedljivu većinu bošnjačkog naroda, kojem i sam pripadam, je apsolutno neprihvatljivo. I nema tih fotelja i namještenja po dubini i širini u ovakvoj populističko-nacionalističkoj vladi, koje bi takav pristup mogle da opravdaju- navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, Socijaldemokrate Crne Gore će u okviru nove, nadstranačke političke ponude u formi Evropskog saveza, jednako kako su to činile od 90-tih godina do danas, i dalje biti pouzdan i nepokolebljiv zagovornik i zaštitnik kako građanskih vrijednosti, tako i interesa svih naroda koji istinski baštine te vrijednosti.

- Samim tim i bošnjačkog naroda, koji je uvijek i na svakom mjestu davao, a to će sigurno činiti i u narednom periodu, nemjerljv doprinos upravo takvoj Crnoj Gori. 

 Zbog funkcija nećemo pristajati na prodaju sopstvenog i dostojanstva države, odnosno na kalkulisanje sa temeljnim državotvornim vrijednostima koje dosljedno čuvamo više od 30 godina- rekao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 13:37