/ -Скупштина Црне Горе
18/05/2021 u 12:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Скупштинa: Посланици о стању безбједности саобраћаја и јавним окуљањима

Сједница ће бити настављена сјутра са почетком у 10 сати , саопштено је из Скупштине

На данашњој сједници Скупштине Црне Горе посланици су завршили претрес о Извјештају о примјени Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама за 2020. годину и Извјештају о стању безбједности саобраћаја на путевима за 2020. годину. 

- Четвртог дана Четврте сједнице Првог редовног (прољећњег) засиједања у 2021. години посланици су завршили претрес о Извјештају о примјени Закона о јавним окупљањима и јавним приредбама за 2020. годину и Извјештају о стању безбједности саобраћаја на путевима за 2020. годину. Сједница ће бити настављена сјутра са почетком у 10 сати - саопштено је из Скупштине.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић казао је данас на сједници да је полиција током инцидената у Будви прошле године била политички злоупотријебљена.

- Да ли ова реченица стоји у извјештају или је мој став јавно изречен овдје, ја не видим разлику, али чини ми се да овдје има већу тежину. Јавно то говорим, то је за мене тако- поручио је министар.

image
Сергеј Секуловић

Секуловић је истакао да су у Црној Гори изоштрене подјеле на патриоте и издајнике.

-Онај ко има власт ставља у функцију државни апарат да се бори против издајника. То мора да престане- закључио је Секуловић.

Посланик Генци Ниманбегу казао је да свима нама треба професионална и одлична полиција, али не селективна. Драган Краповић казао да он и нико из Демократа нису никада атаковали од припадника полиције, те да је позивао на дијалог и суздржавање, што се тиче дешавања од прошлог љета.

- Будва је била блокирана три мјесеца од стране полиције и припадника Специјалне јединице полиције, да би се одржао јавни ред и мир. То је било све током политичке кампање- казао је он.

Ниманбегу је истакао да ако политичари погрешно користе власт, грађани неће бити заштићени. 

image
-Марко Милачић

- Прошла година је величанствена јер смо донијели историјску слободу народу и треба са пажњом да посматрамо рад полиције. Имали смо ситуацију да је бивши директор Управе полиције одбио да обезбјеђује скуп од десетине хиљада људи. Веселина Вељовића треба процесуирати- сматра Марко Милачић.

Милачић је казао, поред осталог, да да није било Манастира Острог не би било Црне Горе. Додао је да су тамо добијане поруке пуне љубави и да треба да смо поносни на Српску православну цркву.

image
Драгиња Вуксановић Станковић

Дошло је вербалног сукоба између Милачића и посланице Вуксановић Станковић. Она сматра да је Милачић вријеђао Црну Гору и "фалсификовао" њену историју одређеним данашњим изјавам. На то је Милачић бурно реаговао и говорио повишеним тоном добацивајући јој са мјеста.

- Не добацујте док ја причам, што сте се узбудили? Не дерите ми се, нећу дозволити никоме да ми вријеђа државу. Зашто ми добацујете. Издајцини. Не дерите ми се, зашто ми добацујете? - обратила се Вуксановић Станковић Милачићу након чега је дата пауза.

Милачић је казао да она њега вријеђа. Након паузе настављено је са радом, са тачком дневног реда Извjештаj о стању безбjедности саобраћаjа на путевима за 2020. годину. Након паузе планиран је на реду 3.Предлог закона о буџету Црне Горе за 2021. годину, али је саопштено да је сједница завршена.

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:40