Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
04/09/2024 u 12:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SEP: Novo upozorenje Evropske komisije Crnoj Gori pokazatelj da je Vlada izgubila povjerenje

Kad portparol Evropske komisije saopšti da Evropska komisija traži da je Crna Gora drži u potpunosti obaviještenom o svojim zakonodavnim i političkim namjerama, poruka je koja ima dvostruku sadržinu.

Prvo je, kako pojašnjavaju iz Stranke evropskog progresa, da je vlast u prethodnom periodu napravila greške u obavezama iz procesa pristupanja; i drugo, da više ne uživa povjerenje Brisela koje se po pravilu poklanja državama kandidatima.

- Ocjena Brisela da zemlje članice definišu pravila o državljanstvu vodeći računa o evropskom zakonodavstvu nije ništa drugo do potvrda stava Stranke evropskog progresa da aktuelna vlast vanjsku politiku svodi na ugađanje tuđim interesima, umjesto u interesu Crne Gore. Pitanje dvojnog državljanstva jeste par ekselans ustavno ali i političko pitanje, pitanje strogih zakona, i pitanje uspostavljanja jednog od najvažnijih odnosa između države i njenih građana - navode u saopštenju.

EK: Crna Gora da nas obavještava prije bilo kakve odluke o dvojnom državljanstvu

kako zaključuju,  stvar je jednostavna – Evropska unija ne dozvoljava da se pristup neodgovornog odnosa prema najvažnijim zakonodavnim inicijativama negativno odražava na pitanja koja su od interesa za Uniju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:11