Са протеста / -ФОТО: ПОРТАЛ ДАНА
19/10/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Јучерашњи скуп обиловао непримјереним и опасним порукама

Захтјеви упућени са овог окупљања, за које се не зна ни ко је организатор, умногоме подсјећају на реторику ДПС-а, наводе они

Јучерашњи скуп, организован против Владе Црне Горе, обиловао је непримјереним и опасним порукама којима су учесници окупљања упозорили све који не мисле као они да напусте Црну Гору и иду у Србију, наводе из СНП-а.

-Грађани, наводно окупљени због бруталности полиције која је испољена приликом устоличења митрополита Јоаникија и „незаконитог“, како они сматрају, уписа Цетињског манастира на Митрополију црногорско-приморску, изнијели су низ увреда на рачун Владе и припадника актуелне власти, не пружајући притом ниједан доказ о тзв. непочинствима органа реда на Цетињу 5. септембра-наводе они.

Додају. "Захтјеви упућени са овог окупљања, за које се не зна ни ко је организатор, умногоме подсјећају на реторику ДПС-а и њима сличних партија које не могу поднијети ништа што има предзнак српског. Довољно је подсјетити само на изјаве бившег премијера Душка Марковића који је, уочи избора 2020. године, тракторима пријетио Србима и свештеницима СПЦ".

-Без жеље за било каквим подизањем тензија у друштву које их има више него довољно, у обавези смо указати на опасне поруке које су се чуле на јучерашњем скупу и упозорити организаторе скупа и њихове налогодавце, ко год они били, да пријетње овакве врсте више не пролазе, да је Црна Гора од 30. августа прошле године слободна држава у којој се цијени свака националност и вјероисповијест подједнако и која ће тим путем наставити да иде-наводе они.

Додају: "Ипак, највећа „вриједност“ овог скупа је што му је присуствовало пар стотина грађана, што довољно говори о озбиљности истог".

-Црна Гора ће коначно бити држава свих њених грађана, у којој ће се они осјећати слободно и комотно и живјети без страха да због свог мишљења могу трпјети било какве последице-поручују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:15