илустрација илустрација
17/08/2021 u 16:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Нова власт да длучно одговори на угрожовање слободе новинара

У СНП-у истичу да је напад на Тадић Мијовић наставак дугогодишње праксе застрашивања посленика јавне ријечи у Црној Гори, а коју је створио и охрабривао бивши режим, предвођен ДПС-ом

Социјалистичка народна партија данас је саопштила да најоштрије осуђује напад на новинарку Милку Тадић Мијовић, те је позвала надлежне органе да без одлагања процесуирају нападача и његове налогодавце.

У СНП-у истичу да је напад на Тадић Мијовић наставак дугогодишње праксе застрашивања посленика јавне ријечи у Црној Гори, а коју је створио и охрабривао бивши режим, предвођен ДПС-ом.

-Сада када су разна безбједносно интересантна лица уплашена за своје интересе и послове, дешавају се напади на истраживачке новинаре који имају храбрости да објелодане све девијације толико дуго грађеног криминалног система- наводе они.

Како додају, нова власт мора пружити одлучан одговор таквим угрожовањима слободе новинара и обезбиједити им адекватну заштиту како би се коначно зауставили континуирани напади на њих.

-Само тако ћемо ставити до знања свима да смо истинска демократија, заснована на владавини права, која је спремна да санкционише и приведе правди оне који атакују на слободу медија у Црној Гори”-поручују из СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:05