СНП лого / - СНП
20/11/2021 u 21:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СНП: Створене претпоставке за разрешење Ђукановића

Након 24 године постоjања и беспоштедне борбе против ДПС режима, дошао jе дан када су се се све муке, патње и недаће чланова и симпатизера СНП-а исплатиле, поручују из СНП-а

Након велике побjеде на изборима 30. августа прошле године, коjоj jе наша партиjа дала велики допринос, jуче jе извоjевана jош jедна историjска побjеда коjа ће бити уписана у уџбенике о савременоj црногорскоj политичкоj историjи, навели су из СНП-а.

– Jуче jе Скупштина Црне Горе гласовима владаjуће већине усвоjила Предлог СНП за покретање поступка за утврђивање да ли jе предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић повриjедио Устав приликом устоличења митрополита Jоаникиjа на Цетињу 5. септембра. Након 24 године постоjања и беспоштедне борбе против ДПС режима, дошао jе дан када су се се све муке, патње и недаће чланова и симпатизера СНП-а исплатиле. Коначно jе усвоjена инициjатива коjом се од Уставног суда Црне Горе тражи да преиспита улогу Ђукановића у септембарским догађаjима и одлучи да ли jе повриjедио Устав том приликом. У случаjу да Уставни суд донесе одлуку да jе предсjедник Црне Горе повриjедио Устав, ствараjу се претпоставке да посланичка већина изгласа његово разрjешење – наводе из СНП-а.

Из ове партије наводе да не треба посебно описивати шта би то значило за све оне људе коjи су се децениjама борили против Ђукановићевог режима и накарадног система вриjедности.

–  Не треба обjашњавати шта би то значило за све оне коjи су се борили против пљачке, корупциjе, организованог криминала, мафиjе, шверца дувана и разних телекома, лименки, снимака и коверти. То би био нови 30. август у срцима свих искрених бораца против бившег режима, а посебно у срцима часних и непоколебљивих СНП-оваца.  Очекуjемо да ће овог пута Уставни суд поступити у складу с наjвишим правним актом и да ће се позитивно одредити према нашоj инициjативи. То ће бити одлучуjући корак ка стварању истински слободне, демократске и развиjене државе, коjа ће бити достоjна чланица европске породице народа. Црна Гора без Мила Ђукановића коначно ће добити прилику да продише пуним плућима и да оствари све своjе потенциjале, на радост и задовољство сваког грађанина – истичу из СНП-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:38