Milojko Spajić i Džudi Rajzing Rajnke / - FOTO: VLADA
02/11/2023 u 09:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić-Rajzing Rajnke: Sjedinjene Američke Države naš ključni partner i saveznik

Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući, navodi se u saopštenju

Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Amerčke Države naš ključni partner i saveznik, kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na sastanku sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke.

- Premijer je upoznao ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbjednosnog sektora u fokusu rada Vlade  - saopšteno je iz Vlade.

image

Milojko Spajić i Džudi Rajzing Rajnke

- FOTO: VLADA

Ambasadorka Rajnke je istakla očekivanje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

- Sagovornici su razmijenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru - dodaje se u saopštenju.

image

Sa sastanka

- FOTO: VLADA CG

Kako se navodi, jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

- Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera - zaključio je premijer.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:47