Spajić i Skinas / - SASAMATIC
20/12/2023 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić-Skinas: Podrška građana Crne Gore članstvu Evropskoj uniji obaveza

Vlada dosljedno vodi vanjsku politiku i da Crna Gora upravo na toj liniji nastavi usklađivanje sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, zaključio Skinas

Visok stepen političkog dijaloga iskazan u prvim danima mandata Vlade primjer je kako treba pristupati svim važnim pitanjima poput deblokade pravosuđa. To je pristup koji će doprinijeti zatvaranju pregovaračkih poglavlja i jačanju vladavine prava. Poručeno je na sastanku predsjednika Vlade Milojka Spajića sa potpredsjednikom Evropske komisije Margaritisom Skinasom.

Premijer Spajić i Skinas su  razgovarali o procesu evropske integracije Crne Gore i značaju odluka koje su omogućile dinamiziranje pregovaračkog procesa.

Na sastanku je ocijenjeno da je veoma visok stepen podrške građana članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji na nivou oko 80 odsto izuzetno važan aspekt integracionog procesa i obaveza je, kako Vlade tako i Evropske unije, da odgovore na očekivanja građana.

Potpredsjednik Evropske komisije Margaritis Skinas istakao značaj činjenice da Vlada dosljedno vodi vanjsku politiku i da Crna Gora upravo na toj liniji nastavi usklađivanje sa vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije.

Na sastanku je bilo riječi o jačanju saobraćajne infrastrukture, konkretno o nastavku autoputa Bar-Boljare i izgradnji Jadransko-jonske autoceste. Ovi projekti su, kako je ocijenjeno, ključni za dalji razvoj Crne Gore i njeno saobraćajno povezivanje sa regionom i Evropom, te kao takvi moraju biti u vrhu razvojne agende.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
SPAJIĆSKINASEU
14. maj 2024 18:58