Milojko Spajić / - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
26/10/2024 u 08:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić u utorak odgovara na pitanja poslanika

Premijer Milojko Spajić odgovaraće u utorak u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici parlamenta posvećenoj premijerskom satu.

Lider Demokratske partije socijalista Danijel Živković pitaće Spajića da li će on i Vlada prihvatiti zahtjeve predsjednika Skupštine Andrija Mandića i pokrenuti proceduru usvajanja dvojnog državljanstva.

- Da li ćete izaći u susret i zahtjevu za uvođenje srpskog jezika kao službenog kroz proceduru izmjene Ustava - dodao je Živković.

On će pitati i kako Spajić ocjenjuje analizu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića u kojoj se navodi da Vlada opstruira demokratski razvoj države.

Šef Kluba poslanica Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće Spajića koji subjekti na političkoj sceni iniciraju teme koje dodatno produbljuju podjele u društvu.

- Da li teme poput izmjena Ustava u dijelu jezika i državnih simbola, popisnog prebrojavanja, dvojnog državljanstva, zakona o agentima stranog uticaja i slično, doprinose političkoj i društvenoj stabilnosti sprovođenju neophodnih strukturnih reformi poboljšanju standarda građana i ubrzanju puta ka Evropskoj uniji - naveo je Mugoša.

Poslanika posebnog kluba Vladimira Dobričanina interesuje da li je Spajić spreman da, kao predvodnik parlamentarne većine, uvaži činjenice sa popisa i pokrene inicijativu i dijalog da se obezbijedi ravnopravnost srpskog jezika u Ustavu i zakonima.

Lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović pitaće Spajića da li se slaže sa izjavom Mandića da se Hrvati identifikuju sa Hrvatskom Anta Pavelića.

- Kako takve izjave doprinose razvijanju međususjedskih odnosa - dodaje se u pitanju Vuksanovića.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće Spajića da saopšti tačne nazive svih ministarstava, broj ministara, državni sekretara, sekretara u ministarstvima, broj potpredsjednika, savjetnika i šefova u 44. Vladi, njihova imena i kolika su mjesečna primanja za svakog pojedinačno sa svim naknadama.

Predsjednika Kluba poslanika Nove srpske demokratije Dejana Đurovića interesuje redosljed koraka i način obezbjeđenja planskih pretpostavki za realizaciju projekat Velje brdo.

Poslanik Demokratske narodne partije Vladislav Bojović pitaće Spajića u kojoj fazi je priprema izgradnje druge dionice auto-puta, kao i u kojoj fazi je priprema i realizacija ključnih infrastrukturnih projekata na sjeveru države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. oktobar 2024 08:45