Милојко Спајић / - RADE KOPRIVICA
02/12/2021 u 21:41 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Вратио сам се због митрополитове љубави према Црној Гори, не видим себе као политичара

- Функција политичара ми није привлачна, мислим да нисам талентован за тај посао и мислим да би други људи то радили на бољи начин - казао је он одговарајући на питања твитер корисника

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, гостујући на твитер спејсу, казао је да за десет година не види себе као политилчара, те да је то схватио у разговору са колегама.

 - Функција политичара ми није привлачна, мислим да нисам талентован за тај посао и мислим да би други људи то радили на бољи начин - казао је он одговарајући на питања твитер корисника.

Упитали су га и шта је главна мотивација за повратак у Црну Гору.

-  Враћао сам се сваке године и свако љета, и осјећао сам тежину у стомаку гледајући људе који владају и какво је стање у земљи. И тај утисак се повећавао како сам сазријевао. Ђукановић је јако талентован политичар и није га лако побиједити - казао је он.

Објаснио је да се вратио и из приватних разлога, али и због неправде око Закона о слободи вјероисповијести.

 - Вратио сам  се у ЦГ 6. јануара, а отишао крајем тог мјесеца у САД да се видим са инвеститорима. Половина мене је пратила информације у ЦГ, а половина је била посвећена инвестицијама и послу. Био сам дио литија у јануару.  Вратио сам се у ЦГ, а нисам знао с ким да се повежем и како да помогнем, тада сам упознао професора Ратка Митровића и онда ме упознао са Здравком Кривокапићем који је у том тренутку био најморалнији човјек којег сам до сад упознао и да ћу урадити све и да му помогнем - нагласио је он.

Истакао је да Кривокапић тада није тражио помоћ, а Спајић није знао да ће он да буде носилац листе. Тада га је, како је додао, Кривокапић упитао да ли ће да му буде савјетник. 

 - Пристао сам и тако ушао у кампању. Ја сам снимао током кампање, објављивао снимке. Ја сам био увјерен у побједу, али сам очекивао да се након кампање вратим у Сингапур. Био сам убјеђен у побједу, а кад смо побиједили купио сам карту за Сингапур, професор ме замолио да останем и да идемо на још захтјевнији дио. Ми тада нисмо говорили са међународном заједницом, они су нас сматрали као проруске елементе, јер је ДПС тако о нама причао, било је пуно неповјерења између нас и дјелова народа, међунаордне заједнице. У таквој ситуацији требало је створити нову владу, и ја сам био мали дио тог процеса. Нисам превише допринио, али тада нисам причао језик баш најбоље, и да нисам могао да саставим неколико реченица, некад сам се сналазио боље на енглеском - навео је Спајић.

После упокојења митрополита Амфилохија, помислио је да је митрополит тај због којег је дошао у Црну Гору.

  - Ја волим Црну Гору, могу рећи и да сам дошао у Црну Гору због Црне Горе - додао је.

Са Александром Дамјановићем је, како је додао, обавио разговор и мјесец дана прије разријешења, те му предложио ново радно мјесто. 

- Десила се лоша ситуација да се његов истек мандата поклопи са мојим одласком у САД, а није ми дата прилика да одговарам на новонастале околности. Мислим да ову причу треба заторити, треба наћи неки простор за Дамјановића, не желим да кварим однос са њим, колико год ме медији тјерали - навео је министар. 

Упитан је и за дјецу Томаша Бошкоића. 

Социјални радник који је учествовао у сценама везаним за дјецу Томаша Бошковића је смијењен.

Мајбах не можемо да продамо по понуђеној цијени

 - Долазили су неки Арапи, али није им одговарала цијена за аутомобил којег је користио неки Душко Марковић. По цијени коју смо понудили нисмо успјели да га продамо, па ћемо морати то да коригујемо - објаснио је он.

Кад је ријеч о мајбаху којег користи Ђукановић, Спајић је нагласио да АНБ треба да обави свој дио посла. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:07