/ -  Мирко Станић
30/11/2021 u 13:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић премијеру и министрима: Дошли сте жутим таксијем, сада трошите милионе еура пореза грађана

Само што не схватају да ту бахатост и расипништво грађани добро виде и да ће сви тајни уговори врло брзо угледати свјетлост дана, сматра он

Случај извјесног Горана Радосављевића који Владу Здравка Кривокапића савјетује за 3.000, а можда и 6.000 еура мјесечно, још један је у низу примјера бруталне злоупотребе новца грађана у ко зна какве сврхе, поручио је Мирко Станић шеф Медијског пула и члан Предсједништва СДП.

-Наводни “експерти” троше десетине хиљада новца од пореза и акциза да плаћају “експерте” који се у сусједној Србији баве политиком. Што је позадина овог ангажмана и који су све послови предвиђени у нафтном сектору ће се тек истражити, а овим путем позивамо и надлежне државне органе да испитају могуће злоупотребе-сматра он.

Додаје: "Влада Здравка Кривокапића и његових колоритних министара троше милиона еура, узете од грађана преко превисоких акциза, стопу ПДВ и разне намете, како би омогућавали себи блиским људима привилегије о којима обични грађанин не може ни да сања".

-Тако Радосављевић из Свилајнца за мјесец дана заради годишњу плату професора у школи или медицинске сестре у ковид одјељењу да савјетује “експерта” Спајића како да укине буџетска средства разним инситуцијама. А директор “ТоМонтенегро” Предраг  Тодоровић заради 4.400 еура сваки мјесец, док за стан добије још 1000 еура, а уколико добије отказ примиће 100.000 еура. А фирма у милионском минусу послије пар мјесеци рада.  И послије Верице, Здравко и Милојко. А могло се наслутити кад су први дан дошли жутим таксијима на посао, да ће се брзо навићи на Мајбахе, Мерцедесе и Аудије, владин мали авион, на пословне картице и уговоре о дјелу-наводи Станић.

Додаје: "Само што не схватају да ту бахатост и расипништво грађани добро виде и да ће сви тајни уговори врло брзо угледати свјетлост дана, а онда ће схватити да је новац умјесто у Радосављевића и Тодоровића требало улагати у побољшање услова у једној установи под Вељим Брдом".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:08