Duško Stijepović sa Barišom Kalkavanom / - SKUPšTINA
27/06/2024 u 16:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stjepović ugostio Kalkavana: Intenzivirati parlamentarne odnose

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović održao je danas sastanak sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom.

Predsjednik Odbora Stjepović izrazio je zadovoljstvo sveukupnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Turske, kao i intezitetom saradnje na multilateralnom nivou. S tim u vezi, ukazao je da uspjeh naše države u procesu evropskih integracija može biti od značaja i za nama partnersku državu Tursku, sa kojom dijelimo strateške ciljeve. On je podsjetio na nedavno formiranje Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Republikom Turskom, uz ocjenu da će ista pružiti dodatni doprinos u jačanju međusobnih veza. Stjepović je ukazao da ogroman broj iseljenika iz Crne Gore koji živi u Turskoj predstavlja dodatni razlog za dalje unapređenje već kvalitetne i konkretne saradnje dviju država. Stjepović je iskoristio ovu priliku da pozdravi uspješnu realizaciju vrijednih projekata od strane Turske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Ambasador Republike Turske Bariš Kalkavan čestitao je Crnoj Gori na dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), te ocijenio da je ovakav uspjeh zaslužen. Podsjećajući da je Republika Turska jedan od glavnih investitora u Crnoj Gori, on je izrazio zadovoljstvo razvijenim ekonomskim odnosima dviju država, te iskazao spremnost turske strane za realizaciju značajnih projekata u predstojećem periodu. Ambasador Kalkavan osvrnuo se na dosadašnje značajne posjete koje su realizovane u okviru parlamentarne saradnje Crne Gore i Turske, te predložio dalje intenziviranje parlamentarnih odnosa, kroz organizovanje razmjene posjeta odbora nadležnih za vanjske poslove i grupa prijateljstva, što je predsjednik Odbora Stjepović snažno podržao.

Evolucija odnosa između Crne Gore i Otomanske imperije

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 16:34