Jakov Milatović i Kir Stramer / mreža X
18/07/2024 u 12:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stramer ugostio Milatovića

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boravi u Velikoj Britaniji, gdje ga je u palati Blenheim primio novoizabrani premijer Kir Stramer.

- Hvala premijeru Kiru Strameru na srdačnom dočeku u palati Blenhaim. Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo su veliki prijatelji i uvjeren sam da će naši odnosi biti još snažniji u narednom periodu - napisao je Milatović na mreži X.

Predsjednik Crne Gore učestvuje danas na Samitu Evropske političke zajednice i biće, zajedno sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, kopredsjedavajući okruglog stola “Odbrana i osiguravanje demokratije.

To je prvi put da Crna Gora predvodi jedan od panela na ovom važnom političkom događaju.

Samit Evropske političke zajednice održava se u palati Blenhaim, rodnoj kući Vinstona Čerčila, pored Londona.

- Samit je okupio 45 evropskih lidera koji će razgovarati o najvažnijim izazovima sa kojima se Evropa suočava - od rata u Ukrajini, do ilegalnih migracija i bezbjednosne saradnje - saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Predsjednik države imaće i niz bilateralnih sastanaka: sa kancelarom Njemačke Olafom Šolcom, premijerom Češke Petrom Fialom, premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i premijerkom Estonije i budućom visokom predstavnicom EU za vanjsku i bezbjednosnu politiku Kajom Kalas.

Milatović danas na samitu Evropske političke zajednice

On će prisustvovati i prijemu koji organizuje njegovo kraljevsko veličanstvo, Kralj Čarls III.

Prvi put, samitu EPZ prisustvuju i predstavnici NATO-a, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju i Savjeta Evrope.  Milatović do sada je učestvovao na sastancima Evropske političke zajednice u Kišinjevu i Granadi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:21