/ Фото: Дневне новине Дан
11/06/2021 u 06:33 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару на видику ванредни локални избори

Услед политичке нестабилности и проблема унутар владајуће коалиције ДПС- Бирам ЦГ - СД,као мјесец за ванредне изборе помиње се и септембар ове године

Након процедуралне реакције одборника Љуба Вукославчевића (Бирам ЦГ) да се јучерашње засједање СО Бар прекине због неопходних консултација унутар ове политичке партије, предсједавајућа Милена Божовић (Бирам ЦГ) казала је да ће се сједница прекинути, и сходно правилнику наставити у року од 30 дана.

Након најаве прекида сједнице реаговала је Бранка Никезић одборница Демократске пaртије социјалиста. Она је питала предсједавајућу Божовић на коју се тачку дневног реда односе неопходне консултације ако се већ прекида сједница, јер све то лијепо пише у пословнику, али одговор није добила.

Ипак, мора се рећи да поступак партије Бирам ЦГ није неочекиван, јер је у последње вријеме све више препуцавања и неразумијевања између чланица владајуће колације, ДПС-а и Бирам ЦГ, који као да једва чекају да се закажу ванредни локални избори и да се извагају. Услед политичке нестабилности и проблема унутар владајуће коалиције ДПС- Бирам ЦГ- СД,као мјесец за ванредне изборе помиње се и септембар ове године.

Иначе, актуелни мандат владајуће коалиције, након подношења оставке Мића Орландића (Социјалдемократе), крајем прошле године са мјеста предсједника Скупштине општине Бар и постављења Милене Божовић (Бирам ЦГ) на мјесто предсједавајуће, обиљежава готово константна политичка нестабилност узрокована проблемима у односима унутар Бирам ЦГ и СД, а од скоро и ДПС и Бирам ЦГ. Политичка криза у владајућој коалицји највише се одражава на рад локалног парламента, тако да су резултати далеко испод оних у претходним мандатима.

Иначе, прије одлагања засједања одборници су дали сагласност да Марко Брњада буде именован за извршног директра д.о о. "Ловство". Образлажући предлог, Река Личина је подсјетио да је досад Брњада био вршилац дужности директора, да је имао запажене резултате и да је био изузетно вриједан.

- Брњада је припремио план и програм за ову годину, и на вријеме је спојио све коцкице. Резултати овог предузећа су на високом нивоу, нема никаквих мањкавости, сви папири постоје и могу бити доступни свима који то желе. Сигуран сам да ће "Ловство" ићи узлазном линијом. Брњада има и добру сарадњу и са ино ловцима. Тврдим да нема ниједне примједбе на његов рад - казао је Личина.

И одборник Момчило Лековић (Демократе) осврнуо се на рад д.о.о. Ловство.

- У склопу ове одлуке требало би да се налазе као прилог пријава о слободном радном мјесту и записник са сједнице одбора директора. Ми то нисмо добили. Није страшно, али мислим да треба да буде до краја транспарентно. У Бару једино Брњада може да обавља овај посао, и нека буде тако, јер очигледно да се само он пријавио на конкурс- казао је Лековић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:25