Кривокапић / - Фото: Архива
28/08/2021 u 23:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Укинута пензија Ранку Kривокапићу, мора да врати примљени новац

Бивши предсједник Скупштине Фонду ПИО мора да врати осам исплаћених пензија

Рјешење којим је бивши предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Kривокапић остваривао право на пензију у протеклих осам мјесеци је поништено новим Рјешењем Фонда ПИО од 24. августа ове године, што значи да му се укида пензија, пише портал PC NEN. 

То значи да ће Кривокапић Фонду ПИО морати да врати исплаћених осам пензија.

- Рјешењем Фонда ПИО Црне Горе од 24. августа поништено је рјешење којим је било признато право на пензију бившем предсједнику Скупштине и одбијен је као неоснован његов захтјев за признавање права на старосну пензију сходно одредбама члана 108 Закона о спречавању корупције - казали су из Фонда ПИО одговарајући на питања ПЦНЕН-а.

Из Фонда ПИО додају да ће након коначности овог Решења покренути поступак за накнаду штете и тиме тражити повраћај до сада осам исплаћених пензија.

- У диспозитиву Рјешења о поништењу је наведено  да ће ‘Одсјек за нормативно правне послове и послове пружања стручне помоћи покренути поступак за накнаду штете причињене Фонду ПИО Црне Горе“, тај регресни поступак ће бити могуће прокренути тек након коначности овог рјешења, када ћемо захтијевати повраћај осам незаконито исплаћених пензија - објашњавају из Фонда ПИО .

Како пише ПЦ НЕН, пензија Kривокапића износи око 2.000 еура

- Да није поништено рјешење штета по Буџет Фонда би била поприлична, ако се има у виду да се овђе радило о другој по висини пензији у Црној Гори ( иста је нешто мало мања од највеће пензије која износи мало преко 2.000 еура)- казали су из Фонда ПИО.

Из Фонда су казали да су поднешене три кривичне пријаве од којих једна против једног или више Н.Н. лица запослених у Министарству рада и социјалног старања и двије против лица са посебним овлашћењима у Фонду ПИО.

- Покренут је дисциплински поступак против доносиоца рјешења и исто лице је суспендовано до евентуалне обуставе дисциплинског поступка или застаре или уколико у дисциплинском поступку буде утврђено да није учинила повреду службене дужности. Нова Управа Фонда ПИО не само да очекује подршку осталих институција у расветљавању овога случају и његовом судском епилогу, већ сматра да  би рјешење овог случаја могло представљати мјеру правде и правичности у поступку остваривања права код Фонда ПИО - казали су из Фонда, одговарајући на питање ПЦНЕН-а да ли очекују подршку осталих институција и судски епилог из Фонда ПИО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:27