/ foto: lazar ružić
05/12/2023 u 08:39 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uklanjanje "bojkot bilborda" još jedna Spajićeva pobjeda

Naizgled mali demokratski korak premijera, pretvorio se u "pomjeranje planine" tvrdoglavosti i podjela, što je dalo ogroman doprinos boljem razumijevanju podijeljenih strana i ućutkivanju onih koji insistiraju na našim podjelama

Najava da će biti uklonjeni bilbordi koji šalju poruke o bojkotu popisa samo je potvrda da je demokratska intervencija premijera Milojka Spajića u potpunosti uspjela.

Podsjetimo, na bojkot je pozivao DPS i njima bliske partije, optužujući bivšu Vladu Dritana Abazovića da priprema “popisnu prevaru".

Popis je na mjesec, može se reći lično, odložio Spajić, a onda i na dodatna četiri dana. To kao da je zbunilo zagovornike bojkota, koji su od tvrdih protivnika postali zagovornici slobodnog izjašnjavanja građana koji, ovih dana, pozivaju na poštovanje sporazuma opozicije i Vlade.

Kako prolaze dani sve je jasnije da će popis u potpunosti uspjeti uz sitne "ekscese", kao što je i bjavljivanje popisnih listića i ponekad uvijeno upućivanje građana kako da se nacionalno izjasne, što skoro da nema nikakvog efekta.

Spajić je ličnim djelovanjem pokazao da uvijek može doći do dogovora i da ispunjavanje uslova političkih protivnika, naročito kada su racionalni, ne opredstavlja slabost. Naprotiv! Spajić je pokazao snagu i ublažio sve "kritike" da je politički neiskusan. U svakom slučaju, naizgled mali demokratski korak premijera, pretvorio se u "pomjeranje planine" tvrdoglavosti i podjela, što je dalo ogroman doprinos boljem razumijevanju podijeljenih strana i ućutkivanju onih koji insistiraju  na nasšm podjelama. Spajićev potez uticaće, sigurno i na rad parlamenta gdje ubuduće mozemo očekivati više dogovora i lakše prihvatanje različitosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 13:37