/ - ФОТО: УРА БАР
26/10/2021 u 10:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА Бар: Здравље и брига о грађанима морају бити приоритет свакој власти

Одлука Општине Бар да повуче возила која је дала на коришћење ДЗ Бар је поражавајућа, нехумана и неочекивана, саопштили су данас из барске УРЕ

Одлука Општине Бар да повуче возила која је дала на коришћење Дому здравља Бар је поражавајућа, нехумана и неочекивана без обзира на то што је Дом здравља добио директора који није члан ДПС-а, саопштили су данас из барске УРЕ.

Тврде да се ДПС овим поступком у лику Општине Бар свети свим грађанима Бара и доводи их у незавидан положај и да је због тога патронажној служби отежан и онако тежак посао.

- Здравље и брига о грађанима Бара морају бити приоритет свакој власти без обзира ко био на челу Дома здравља стога је овај потез сраман и заслужује осуду. Здравствени радници су задњих годину и по трајања КОВИД кризе преживјели пакао и најмање што заслужују јесте да им се отежава посао- поручују из барске УРЕ.

Истичу да је чињеница да Општина није дужна да помаже Дом здравља али указују да се у тој здравственој установи лијече Баранке и Барани о којима, напомињу, та иста Општина мора водити бригу.

- Чудно је да Општина Бар образлаже своју одлуку смиривањем ЦОВИД ситуације док у исто вријеме из централе ДПС-а стижу оптужбе о погоршаној ЦОВИД ситуацији. УРА апелује на надлежне у Општини Бар да врате возила Дому здравља јер пандемија још није под контролом и та возила су у овом тренутку потребна. Ставимо хуманост испред политике- закључују у саопштењу из барске УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 05:06