Марковић  / Фото: Архива, Дан
10/06/2021 u 08:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Име Душка Марковића гласачи ДПС-а више не смију да помињу

Човјека који им је запослио све до унучета сад не смију споменути у његовом рођеном граду, тврде из овог покрета

Из Општинског одбора УРА Мојковац кажу да постоји доказ колико су најављене реформе ДПС-а отишле далеко, па су два бивша припадника УДБА-е постављена на челу Изборног штаба за локалне изборе.

- Обично је на челу Изборног штаба до сада био неки политичар, партијски функционер из Предсједништва, ГО или слично. А и цијели мојковачки изборни штаб личи као да је у питању скуп  бивших, а и садасњих, актуелих функционера ДБ-а или полицајаца, што јавних, што тајних служби, што актуелних, што бивших, што резервних и њихових приправника и насљедника. Све је исто само Њега нема. Нема шефа Душка - кажу из мојковачке УРЕ.

Наводе да су се на првом састанку Изборног штаба ДПС-а у Мојковцу у сусрет јесењим изборима у том граду неки запитали гдје је Душко Марковић али да је то, кажу из мојковачке УРЕ, шаптачки ућуткано и да се његово име више није смјело споменути.

- Иста ситуација као и прије 10-12 година, име тада већ такође бившег премијера Игора Лукшића, као и Милице Пејановић Ђуришић се није смјело поменути. Замислите само колико полтронства треба да има човјек да не смије поменути на партијским састанцима ДПС-а, кума, пријатеља са којим су се многи дичили па чак и због тога што су се само руковали са њим. Човјека који им је запослио све до унучета, поставио их на функције, онога који је до скоро био премијер и замјеник предсједника ДПС-а, сад не смију споменути у његовом рођеном граду - указују у мојковачкој УРИ.

Напомињу да “све ово личи  на 1953. годину па све до 90-их када име Милована Ђиласа народ није смио да спомене”.

- Можда има коициденција, постоје случајеви да се историја понавља, оба су из Подбишћа код Мојковца, а сигурни смо за Милована да је вођи рекао “не”. Остаје да се види за другога шта ће урадити. Очито по ситуацији која влада, нешто се ваља иза брда мојковачких у Подгорици. Очито је главни шеф извршио реформу на Kонгресу, поставио нове шефове и наредио им независно шта да се ради бившем пријатељу и куму - указују из мојковачке УРЕ.

Kажу да име Душка Марковића ДПС гласачи у Мојковцу не смију поменути нигдје јавно, па чак ни у својој кући.

- Хоће ли до новембра, до локалних избора у Мојковцу, остати садашњи шефови на челу Изборног штаба ДПС-а, остаје велики знак питања с  обзиром на то да су већ усвојени тужилачки закони, а почетак ђеловања закона ће бити септембар док се законски рокови за избор новог тужиоца не испуне. Постоји и питање, хоће ли нови тужилац имати довољно интегритета и личног и професионалног да спријечи да ДПС одради задњу политичку игру у Мојковцу-  закључују из мојковачке УРЕ. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:42