Славко Шоле Јанковић / - ГП УРА
09/12/2021 u 21:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА нуди бланко подршку СДП-у и Старој гарди ЛСЦГ

Славко Јанковић испред ГП УРА је казао да очекују да СДП понуди сарадњу и да ће то бити крајње рјешење

СДП је имао побједнички концепт и на томе ће инсистирати. Како је истакао носилац листе СДП-а Никола Ђурашковић у емисији ТВЦГ "Аргументи", они нијесу добили подршку за партијске трговине и подјеле плијена, да би били против неког или нечега, већ да отворе нову шансу за Цетиње. Из Демократа поручују да желе јасан одговор од те партије да ли ће правити власт са ДПС-ом. Из Цетињске УРА-е поручују СДП-у да имају бланко подршку од њих, али ако заиста хоће промјене и отклон од политике ДПС-а.

Како је истакао Ђурашковић желе деполитизовану и стручну локалну управу која ће рјешавати стварне проблеме грађана.

 - Наш концепт ће бити доминантан и то важи за све са којима желимо у коалицију. Ко је спреман да прихвати стручну и деполитизовану управу онда је добродошао. Инсистираћемо на стабилној већини -  поручио је Ђурашковић.

Ђурашковић је нагласио да ће у наредних 20 дана преставити програм управљања Пријестоницом у наредне четири године.

 - Ми као цетињски СДП и појачани нестраначким личностима имамо пројекте и стојима иза свега што смо рекли у предизборној кампањи -  нагласио је Ђурашковић.

Славко Јанковић испред ГП УРА је казао да очекују да СДП понуди сарадњу и да ће то бити крајње рјешење.

Подршку ће добили у сваком облику осим уколико желе коалицију са ДПС-ом и надам да неће доћи до тога, него да ћемо коначно имати опозиционе странке на власти које ће се окренути Цетињу, без утицаја из Подгорице и других центара, који су да политикантски злоупотребљавали овај град -  казао је Јанковић.

Поручио је да су у позицији коју не смију да прокоцкају, јер би краткорочно СДП била на добитку, али дугорочно посљедице би по њих биле велике.

- Цетиње је пуно више од нас и да би дошли до бољитка морам испоштовати грађане и њихову бирачку вољу. Био би разочаран да не дође до тог споразума. Ја бих да неке ствари ставимо ад акта, као рецимо причу о четништву. Још једном вам кажем ми референдум међуб гласачима нећемо правити и свих 11 процената је гласало за промјене на Цетињу. Политичке трговине нема, нас функције не занимају, имате било какву подршку заједно са Старом гардом ЛП. Имате подршку за било који облик управе цетињске УРА-е. Циљ нам је да се смијени власт која је унаказила Цетиње. Не морамо се вољети, али је битно да се окренемо грађанима Цетиња. Имате бјанко подршку цетињске УРА-е -  поручио је Јанковић.

 Испред Демократа Цетиња  Данило Мрваљевић је истакао да желе апсолутно поштовање Устава ЦГ.

 - Ви знате када неко жели да иде на воду ДПС-у да је лако наћи изговор и то се видјело у претходном периоду. Ми би вољели јасне одговоре да ли желе да разговарају са ДПС-ом. Утврдили смо ко је крива за пропаст Цетиње и да ли та структура онда уопште пожељна -  казао је Мрваљевић.

Мрваљевић је истакао да су након 30. августа, СДП и Демократе оствариле раст.

 - На овој страни имате 100 одсто грађанску партију, фактор стабилности, мултиетничког склада који препознаје и међународна заједница, па не видим да је проблем да то препозна и СДП - поручио је Мрваљевић.

Носилац листе ДПС-а Милош Ражнатовић је казао да нема економије ни града који није задужен. И у Скупштини је та тема разријешна.

 - Дуг је наша реалност и није ништа што је проузророковало криминалну радњу. Наредна управа ће као и оне раније, радити на умањењу дуга и ту нема ништа спорно. Кад се говори о резултатима и деполитизованој управи то ми дјелује као експертска влада, а послије годину доживљава дебакл, па се плашим да та деполитизација о којој прича Ђурашковић не доживи исту судбину -  казао је Ражнатовић.

Он каже да је пад ДПС за око 15 одсто у односу на изборе 2017. се може приписивати већим очекивањима грађана од локалне управе, али она је у посљедње двије године имала много проблема због пандемије и у посљедњој години слабе подршке од Владе.

Ђурашковић је поручио да ће свакако радити ревизију рада локалне управе, чега се у ДПС-у не плаше.

 - Све што неко сматра спорним нека испита-  поручује Ражнатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:47