/ - фото: Г П УРА илустрација
24/03/2022 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА предала иницијативу за враћање улице Петра Матовића на Забјелу

Сходно законској процедури, о иницијативи коју је поднијела подгоричка УРА прво ће се изјаснити Савјет

Подгоричка УРА данас је и формално предала иницијативу Скупштини Главног града и надлежном Савјету за давање предлога назива насеља, улица и тргова за промјеном назива дијела Улице краља Николе у Улицу Петра Матовића, по узору на некадашњи вишедеценијски назив те улице.

 У својој Иницијативи, коју потписује предсједник одборничког клуба Лука Ракчевић, УРА предлаже да се дио улице краља Николе од угла са Улицом Брацана Брацановића, па све до угла са Улицом Војислављевића - у дужини око 1,3 километра, преименује у Улицу Петра Матовића.

- У питању је одговоран однос према апелу великог броја грађана/ки који живе у поменутој улици, а који мјесецима траже од Главног града да преименује дио Улице Краља Николе и врати јој некадашњи назив. Вјерујемо да ће и Савјет, као и Скупштина Главног града, имати довољно ширине да уваже и прихвате овакву иницијативу, како би задовољили јасну жељу мјештана и мјештанки Забјела- указали су у покрету УРА.

Сходно законској процедури, о иницијативи коју је поднијела подгоричка УРА прво ће се изјаснити Савјет, након чега је потребно прибавити сагласност мјесне заједнице Забјело, надлежној за дио града у коме се налази поменута улица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 08:36