Дритан Абазовић / Фото: Архива
30/05/2021 u 09:15 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Приступили су нам бивши чланови Бошњачке странке

Желимо Црну Гору једнаку за све њене људе, Црну Гору на темељима антифашизма, поруичују нови чланови Абазовићевог покрета

Већи број чланова Општинског одбора Бошњачке странке у Подгорици приступило је јуче и званично Грађанском покрету УРА, саопштено је из Медијског тима ГП УРА, на чијем је челу Дритан Абазовић. 

Они су казали да су се разлози њиховог напуштања Бошњачке странке могли чути у претходним данима од бившег потпредсједника одбора БС-а у Подгорици Kемала Грбовића али и од осталих чланова и функционера који су напустили Бошњачку странку.

Подсјетимо, ти разлози су неприхватање различитог мишљења, неуважавања ставова и предлога који долазе од чланства и активиста, несхватања актуелне политичке ситуације и кочење реформи партије.

Бивши чланови БС-а додају да је БС изгубио своја изворна начела и да је руководство те партије у потпуности приватизовало странку користећи је да задовоље своје личне интересе.

- УРУ смо изабрали јер баштини суштинске грађанске и европске вриједности. Желимо да дамо свој допринос и снагу реформама коју су започете. Желимо Црну Гору једнаку за све њене људе, Црну Гору на темељима антифашизма, грађанску, европску и еколошку. Знамо да УРА окупља све оне који се искрено боре за напредак Црне Горе са жељом да она буде сљедећа чланица ЕУ - истакли су нови чланови УРЕ.

Они су нагласили да је сљедећа година изборна година у главном граду и да ће помоћи да УРА направи најбољи могући резултат на тим изборима.

Подсјетимо, Портал Дана је прошле седмице писао да су предсjедница Форума жена БС Подгорица Индира Међедовић, предједник Форума младих БС Емир Пепељак и замјеник предсједника Форума младих БС Денис Лукач напустили БС. 

Они су у изјави за наш портал тада казали да ће јавност бити благовремено обавијештена гдје ће наставити своје политичке активности. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:27