УРА лого
08/10/2021 u 15:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

УРА: Реконструкција Владе само на експертско-нестраначком принципу

Стога предлажемо да се сљедећи састанак парламентарне већине организује након достављања Извјештаја о досадашњем раду Владе, наводе из УРА

Грађански покрет УРА одговорио је премијеру Здравку Кривокапићу на упит који је дао странкама актуелне већине о преговорима за реконструкцију Владе.

Њихов одговор преносимо интегрално: 

Поштовани г. Кривокапићу,

Као што Вам је познато Грађански покрет УРА, као политички субјекат који чини актуелну већину, је увијек био отворен за сарадњу и разговоре и радио је све да актуелна 42. Влада Црне Горе буде успјешна и оствари све своје зацртане циљеве.

Како је потреба за унапређењем рада потребна и пожељна у сваком процесу ми смо расположени за разговор поводом унапређења рада Владе и њеног функционисања. За Грађански покрет УРА реконструкција Владе може се заснивати само на истим принципима на којима актуелна Влада Црне Горе и функционише – дакле, то је експертско-нестраначки принцип.

Прије наставка разговора о реконструкцији Владе цијенимо да је неопходно направити анализу о досадашњем раду Владе, оствареним резултатима и циљевима сваког појединачног министарства и министра/арке. 

Анализа рада може бити саставни дио годишњег Извјештаја о раду Владе. Само на основу јасних показатеља и мјерљивих параметара у свим ресорима може се разговарати о унапређењу у министарствима, како кадровски, тако и у њиховој структури.

Стога предлажемо да се сљедећи састанак парламентарне већине организује након достављања Извјештаја о досадашњем раду Владе.

Сваки разговор о реконструкцији који се не заснива на објективној процјени учинка рада Владе, за нас представља договоре о подјели министарских фотеља а не потребу за унапређењем рада Владе у остваривању јавног интереса.

Такође, користимо и ову прилику да нагласимо да је за УРУ изгласавање Тужилачког савјета апсолутни државни и друштвени приоритет и да он не може бити дио разговора о евентуалној реконструкцији Владе. 

Очекујемо стога да нам писано доставите одговор да ли је за Вас прихватљиво да изгласавање Тужилачког савјета буде условљено договором о реконструкцији Владе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

26. novembar 2021 22:21