/ -Фото: УРА
16/09/2021 u 16:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Сви су се окренули против нас јер је Закон о поријеклу имовине при крају

Покрет Дритана Абазовића поручује ДФ-у да не заварава јавност

Пошто Закон о поријеклу имовине улази у завршну фазу припреме, сви су се окренули против нас, кажу из Грађанског покрета УРА.

- Пошто су се колеге из Демократа огласиле послије нашег саопштења у којем смо прецизно поновили наше увијек јасне принципе учествовања и вршења власти за шта смо и добили повјерење грађана на изборима и то у њиховом крајње популистичком и испразном стилу, још једном директно питамо да ли Бечићев потпис и даље стоји на Споразуму из 9. септембра претходне године и да ли напушта евроатлантски курс, имајући у виду да је нови договор склопио са партијама које су се том споразуму највише противиле- истичу из УРА. 

Они су ДФ-у поручили да не заварава јавност да је УРА на састанку парламентарне већине дала подршку договору актуелне већине који није на основама споразума од претходне године.

- Од тога споразума нећемо отићи ни педаљ а ако можете на другим основама да вршите власт и за то, заједно са Демократама, имате већину, срећно било- наводе из покрета Дритана Абазовића. 

Демократама су упутили питање да ли су, уколико поштују споразум из 9. септембра претходне године, за експертску реконструкцију Владе.

- Избор Тужилачког савјета и реформе у тужилаштву ниједан политички субјекат не смије условљавати политичким калкулацијама и апетитима. Ви то управо радите у дослуху са политичком групацијом са којом сада очигледно дијелите једнаке погледе на будуће политичке процесе. Све је легитимно али добро је да то грађани коначно и знају. Притом апсурдно је да нам о запошљавању говори партија која је у потпуности преузела модел ђеловања ДПС-а и која је препозната као нови шампион партијског запошљавања. Интереснатно је да су Демократе управо били противници приступа демонополизације које је имао за циљ да се ни у једном сектору у систему не стварају партијски феуди али и принципа деполитизације по дубини. Ако већ желите да полемишемо о овоме озбиљно одговорите колико сте људи запослили у енергетском сектору и шта значе уговори о преузимању радника и колико сте ваших одборника преузели у предузећа којима руководе ваши кадрови.СД и СДП би вам позавиђели на који начин стварате партијске феуде у важним државним органима и предузећима - закључује се у саопштењу УРЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:04