сједница парламента / - фото: Скупштина
09/05/2022 u 15:30 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Посланици поново одложили изборе; Радуновић: Парламентарна већина врши правно насиље

Допунама Закона о локалној самоуправи предвиђено је да избори у Подгорици и 13 општина буду одржани најкасније до 30. октобра

Посланици су поново изгласали допуне Закона о локалној самоуправи, које је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић вратио на поновно одлучивање. Гласало је 57 посланика, 47 је било за, док је 10 било против.

Данашње засједање обиљежиле су процедуралне расправе између позиције и опозиције која је тврдила да сједница није легитимна, јер прије ње није одржан колегијум.

Предсједница парламента Данијела Ђуровић заказала је колегијум због чега је сједница била прекинута. Опозиција на челу са Демократама тврдила је да је прекшен пословник, а посланик Алекса Бечић је поручио да нова власт на њих иде ђоном.

ДФ-а је напустио салу и казали да неће гласати о овом Закону, а њихов посланик Славен Радуновић устврдио је да парламентална већина врши правно насиље, те да ће имати ванинституционални и институционални одговор.

Подсјетимо, фопунама Закона о локалној самоуправи предвиђено је да избори у Подгорици и 13 општина буду одржани најкасније до 30. октобра.

Ђукановић је вратио Скупштини тај закон на поновно одлучивање, наводећи да би се доношењем указа о његовом проглашењу, његовим ступањем на снагу и поступањем предсједника сагласно његовом тексту и дејству, могло отворити више битних правних питања.

Ток сједнице пратите уживо:

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 17:02