Koprivica i Šaranović, pres konferencija / - KOPRIVICA I ŠARANOVIć, PRES KONFERENCIJA
09/12/2022 u 09:43 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Šaranović: Podgorica nakon mjesec i po talac štetnih ambicija

Svi izborni turisti su počionici krivičnog djela. Vrijeme je staviti prst na čelo i upitati se da li je ispravno krasti građanima svoja prava, kazao je Koprivica

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović na pres konferenciji "Izborne zloupotrebe" je kazao da oni nastavljaju sa snažnom zakonadavnom inicijativom. Kazao je i da će ovoga mjeseca predstaviti neke nove zakone.

Vidjeli ste da su neki poliitčki subjekti i dalje skloni da drže kao taoce naše građane, a da i dalje istrajavaju na vidovima izborne zloupotrebe, žele da ublaže strmoglav svoj pad, naveo je Šaranović.

- Podgorica i dan danas nakon mjesec i po dana nakon ubjedljive pobjede taoc je štetnih amabcija. Mislim na gospodina Vukčevića, koji i dalje uprokos odlukam DIK-a izbjegava da sazove sjednicu kako bi ona dalje u skladu sa zakonom donijela očekivane odluke - istakao je Šaranović.

Kada su izborne zloupotrebe u pitanju, u poslednjih nekolih sedmica Šavnik je u žiži javnosti. Ranije je bio jedinstven po tome po kome nijedan njen stanovnik nije ima jedinstvenu adresu. Svaki njen stanovnik živio je na adresi bez broja. Zahvaljući nama taj problem je riješen, ali uprokos tome postao je turistički centar, ali mislim da je to posledica izbornog turizma, objasnio je Šaranović.

-Ovo je nas motivisalo da predamo predlog o izmjenama registra prebivilašta,istakao je.

U Šavniku dešava ozbiljna kompromitacija državnih institucija, kazao je poslanik Momo Koprivica.

- U selu Kruševica danas imate pet ili šest prezimena. Policija nijednog od njih nije našla na prijavljenim adresama u Šavniku. Oni koji su prebijali članove Izborne komisije u Šavniku, nisu pronađeni na svojoj adresi. Svi izborni turisti su počionici krivičnog djela. Vrijeme je staviti prst na čelo i upitati se da li je ispravno krasti građanima svoja prava, kazao je poslanik Koprivica.

Naglasio je da će izmjenama zakona će biti olakšano prikupljanje dokaza o tom krivičnom djelu.

- Prvi je mehanizam za spriječavanje fiktivnog prijavljivanja, a drugi je mehanizam policije za prijavu netačnih podataka - naveo je Koprivica.

Na taj način će, kako smatra, biti spriječeno i fikitvno prijavljivanje i pozajmljivanje adresa izbornim turistima.

- Moći će i MUP da izvrši brisanje iz regista ali će i tužilaštvo imati konkretan dokaz i da efikasno postupa. Predvidjeli smo i veće novčane kazne za povredu ovog zakona. Krajnje je vrijeme da se putem zakona pronađe rješenje za izborni turizam - poručio je Koprivica.

U slučaju Milana Kneževića vrijeme je nadležni organi daju konačnu istinu. Mi smo uvijek pozivali da se spriječi bilo kakva pojava nasilja, koji god da je u poslanik u pitanju. Prisutan je osjećaj nelagode. Polazimo od sebe i ne valja omanuti, ako neko omane to govori o njegovom karakteru - kazao je Koprivica odgovarajući na pitanja novinara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:20