са сједнице / - фото: ПРИНТСКРИН
14/10/2021 u 13:23 h
Марија ТомићМарија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Булатовић: Директор агенције за националну безбједност незаконито постављен

Посланик Мугоша је казао да проневјере није било у 26. сазиву, већ је 26 сазив окткрио како је то било раније и процесуирао кривичне пријаве кроз те ствари

Посланик Борис Мугоша је казао како је дошао на сједницу због прве тачке доношењу одлуке о одржавању консултативног саслушања поводом прикупљања информациjа и чињеница о поступању и активностима надлежних органа власти у вези проневjере новца и фалсификовање исправа у рачуноводству Скупштине у 26. сазиву и казао да  проневјере није било у 26. сазиву, већ је 26 сазив окткрио како је то било раније и процесуирао кривичне пријаве кроз те ствари. 

Посланица Шћепановић је предложила проширење дневног реда са одређеним тачкама. Она је предложила закон о измјенама закона о унутрашњим пословима које су поднијеле њене колеге и да је то важно из разлога што када се закон усвојио унутрашњим пословима посланици владујуће већине су у битном измијенили чланове 15 и 16 који су се односили на услове за изборе и за разријешење за директора избора полиције, гдје у клључном није испоштовано мишљење Европске комисије јер смо дошли у ситуацију да имамо политички утицај скупштине везано за избор директора полиције. 

Посланик Булатовић је казао да они у Демократском фронту имају став да сектор безбједности ако имамо директора агенција за Националну безбједност и директора Управе полиције је стање незаконито. Додајући да је директор агенције за националну безбједност незаконито постављен, чак није било ни мишљења одбора матичног у скупштини, чиме је погажен члан 25. закона о агенције за Националну безбједност. 

Посланица Драгиња Вуксановић Станковић је питала предсједника Одбора Мома Копривицу зашто пет мјесеци држе предлог измјене и допуне Кривичног законика Црне Горе додајући да јој је сада јасно зашто ДФ неће да гласа за прелдлоге које стигне из Владе , и све на уштрб психичког и физичког интегритета жена и малољетне дјеце.

На 25. сједници Одбора за политички систем, правосуђе и управу говори се о доношењу одлуке о одржавању консултативног саслушања поводом прикупљања информациjа и чињеница о поступању и активностима надлежних органа власти у вези проневjере новца и фалсификовање исправа у рачуноводству Скупштине у 26. сазиву и размaтра se извjештаj о одржаном Контролном саслушању вршиоца дужности врховног државног тужиоца поводом разматрања посебних извjештаjа о раду, са предлогом закључака.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:59