Milo Djukanovic na Samitu u Glazgovu / - KABINET PREDSJEDNIKA
01/11/2021 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Ђукановић стигао на Самит свјетских лидера

Самит се организује с намјером да свјетски лидери представе конкретне потезе и кредибилне планове за достизање циљева, и координисане акције којима ће се одговорити на промјену климе

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић стигао је у Глазгов, гдје на позив премијера Бориса Џонсона, учествује на Самиту свјетских лидера.

Предсjедник Ђукановић ће данас на Самиту говорити у оквиру сесиjе на наjвишем нивоу, на коjоj ће учествовати више од 120 свjетских лидера. Такође, предсjедник ће данас бити гост на приjему коjи као домаћин Самита приређуjе британски премиjер Борис Џонсон.

image

Milo Djukanovic na Samitu u Glazgovu

- KABINET PREDSJEDNIKA

Другог дана боравка у Глазгову, предсjедник  ће на позив предсjедника САД Џозефа Баjдена и предсjеднице ЕК Урсуле фон дер Лаjен учествовати на скупу коjим ће званично бити покренута инициjатива ЕУ и САД „Глобални програм обавезивања на смањивање емисиjе метана“.

Самит у Глазгову се организуjе с намjером да свjетски лидери представе конкретне потезе и кредибилне планове за достизање циљева, и координисане акциjе коjима ће се одговорити на промjену климе.

На маргинама Самита, предсjедник Црне Горе имаће билатералне контакте уобичаjене за међународне скупове на високом нивоу. На инициjативу Jермениjе и Сан Марина, имаће одвоjене сусрете са предсjедником Саркисианом и капетанима регентима  Симонциниjем и Мусониjем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:43