Tomas Vajs nominovan za predsjedavajućeg POSP-a / - SKRINšOT/TV
30/09/2024 u 16:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vajs na čelu POSP-a: Crna Gora ima najbolje izglede da završi pregovore o pristupanju EU

Poslanik političke grupe Zelenih Tomas Vajs imenovan je za predsjedavajućeg Parlamentarnog odbora EU-Crna Gora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

- Počastvovan sam što radim na pristupanju Crne Gore EU kao novi predsјedavaјući Parlamentarnog odbora EU-Crna Gora za stabilizaciјu i pridruživanje. Od svih zemalja Zapadnog Balkana, Crna Gora ima naјbolje izglede da završi pregovore o pristupanju EU i da se pridruži EU. Bez obzira na to, reforme instituciјa, razvoј modernog izbornog zakona i reforme pravosuđa su i dalje neophodne tokom procesa pristupanja u moјoј novoј ulozi predsedavaјućeg delegaciјe EP - naglasio je Vajs u poruci medijima.

Vajs nominovan za predsjedavajućeg POSP-a

Novoformirana delegacija Evropskog parlamenta broji 14 članova, a naredni sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Crne Gore i EU biće održan 31. oktobra i 1. novembra u Podgorici.

U delegaciji sa Crnom Gorom su, između ostalih, poslanica EP iz redova Evropske narodne partije Sunčana Glavak (HDZ), slovenački zastupnik Matjaž Nemec iz redova evropskih Socijalista i demokrata, kao i bivši premijer i ministar odbrane Slovenije Marjan Šarec (Pokret Sloboda) ispred partije evropskih liberala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 16:50