/ - FOTO: SKRINšOT FEJSBUK
11/07/2022 u 13:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Politike stvaraju zlo i ubijaju ljude, vojske izvršavaju u ime politike

On je istakao da "živimo na prostoru gdje laž jako lako savlada, a istina jako teško" i dodao da se svako zapita zašto je tako

Premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Potočarima objasnio je izjavu u kojoj je naveo da  "genocid nisu počinile vojske, već politike".

Obilježavanje 27. godišnjice od genocida u Srebrenici - Abazović: 11. jula 1995. na ovom mjestu je ubijeno čovječanstvo

-Politike stvaraju zlo i politike ubijaju ljude, a vojske izvršavaju  u ime politike. Naravno da postoji individualna odgovornost, ali moja poruka je bila jasna, moramo svi da radimo na tome da nekako sa ovih prostora potpuno marginalizujemo politike zla, ako ih ne možemo potpuno nekako izopštiti. One i dalje postoje, politike zla, ne manifestuju se kroz ratna dešavanja, ali i dalje negdje tinjaju, neko ih gaji. Građani treba da shvate da to nije put. Ako budu dobre politike neće biti problema, ako budu politike zla onda ćemo imati negativni mir- pojasnio je Abazović.

On je istakao da "živimo na prostoru gedje laž jako lako savlada, a istina jako teško" i dodao  da se svako zapita zašto je tako.

-Ljudima koji pričaju istinu je lako, ljudima koji samo šire mržnju je teško i njima spasa nema. To će vrijeme pokazati- poručio je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:06